VİDEO - Avukat ve doktorlar iş bıraktı

VİDEO - Avukat ve doktorlar iş bıraktı
TTB ve Barolar Birliği’nin çağrısına uyan Diyarbakır’daki hekim ve avukatlar şiddetin son bulması için 2 günlük iş bırakma kararı aldı.

Murat Özbilek

TİGRİS HABER - Konya’da öldürülen Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya için açıklama yapan Aile Hekimleri Federasyonu Başkanı Kemal Noyan, savaşta bile sağlık çalışanlarına dokunulmadığını söyledi. “Sağlık çalışanına şiddet vatan hainliğidir” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, “Tek yeteneği insanları ve insanlığı yaşatmak olan hekimlere uygulanan şiddeti engelleyecek tek güç olan hukuk ise sözde yasal düzenlemelerle canilerin, katillerin hekimlere uyguladığı şiddeti, caniliği yanlarına bırakmaktadır. Marketlere bile bıçakla, silahla girilmezken hasta görünümlü caniler ve katiller artık sağlık merkezlerine caniliği önceden planlayarak gelmeye başlamıştır” denildi.

AHEF Başkanı Kemal Noyan, sağlıkta şiddetin son bulması için etkin yasal düzenlemeler yapılmasını istedi.

Avukatlardan açıklama

Diyarbakır Barosu’na bağlı avukatlar da İstanbul Bakırköy’de öldürülen meslektaşları Servet Bakırtaş için açıklama yaptı. Baro Başkanı Nahit Eren, şöyle konuştu: “Avukatın rolünü ve yaptığı işi kavramaktan uzak bir zihin yapısının, giderek onu taraf konumuna sürüklemesi, kelimenin tam anlamıyla bir ilkelliktir. Bir mesleğin ‘ölümü göze alarak’ sürdürülmesi, sürdürenler için ne denli onur vesilesi olsa da, o toplumun bir kesimi için utançtır. Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık. Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkûmiyetleri acımızı hafifletmiyor artık… Her bir avukat ölümünün bir ‘toplumsal ders’ olmasını bekleyip, bu zavallı yaratıklara bir şeyler anlatmasını beklerken çoğalan ölümler, bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Oysa biz adaletin tecellisi için yapıyoruz bu mesleği… Savunma olmazsa, “olmaz yargılama” diyoruz. Öylesine kutsiyet yüklüyoruz ki mesleğimize, şimdi bir özel müdafii olmazsa, bu katil zanlısını da ‘bir avukat’ savunacak.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.