Aydın Kızıltepe’de okurlarıyla buluştu

Aydın Kızıltepe’de okurlarıyla buluştu
Tigris Haber yazarlarından Metin Aydın Mardin Kızıltepe’de okurlarıyla buluştu.

Tigris Haber- Geçtiğimiz pazar günü, Kızıltepe’de faaliyet gösteren Mezopotamya Toplumsal İnisiyatifi Oluşturma Derneği toplantı salonunda gerçekleşen söyleşiye Sivil Toplum Örgütleri ve edebiyatseverlerden yoğun bir katılım oldu.

metin-aydin-(4).jpg

Etkinliğe Mardinli yazar ve sanatçılarla birlikte, Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter ve Yönetim Kurulu Üyeleri Cebrail Bülbül, İdris Demir ve M.Sadık Erdoğan’ın olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Şair, yazar Metin Aydın; konuşmasına toplumsal sorumluluklarımızdan örnekler vererek, yazarlık serüvenin, içinde yaşadığı toplumun sorunlarına eğilerek; özellikle STK’ların (Sivil Toplum Örgütleri) kültür ve sanat konularına daha fazla duyarlılık göstermesi gerektiğini belirtti. Aydın; çocukluğundan başlayarak, bugüne kadar yaşadığı olaylarla ilgili kaleme aldığı denemelerini “Biblo Hayat, şiir kitabı “üryan” ve yeni çıkan “Bisturi” (Huzursuz Metinler) adlı deneme kitabından bazı bölümleri, o anları tekrar yaşıyormuşçasına anlatarak, söyleşinin daha keyifli olmasını sağladı.

Şair, yazar Metin Aydın; keyifli söyleşinin sonunda Mezopotamya Toplumsal İnisiyatifi Oluşturma Derneği Başkanı Ahmet Damar ve ekibine teşekkürlerini sunduktan sonra, kitaplarını imzalayıp, okurlarıyla fotoğraf çektirdi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.