Aynı hastalık iki farklı karar!

Aynı hastalık iki farklı karar!
Eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk ile 28 Şubat hükümlüsü Çevik Bir kaldıkları cezaevinde ‘demans’ hastalığına yakalandı. Bir, tahliye edilirken, Tuğluk’un ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkemelerin iki farklı kararı tartışmaya yol açtı.

TİGRİS HABER- Eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk ile 28 Şubat hükümlüsü Çevik Bir kaldıkları cezaevinde ‘demans’ hastalığına yakalandı. Bir, dün tahliye edilirken, Tuğluk’un ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkemelerin aynı hastalıkla ilgili iki farklı karar vermesi tartışmalara yol açtı. Tuğluk için sosyal medyada ‘adalet’ kampanyası başlatıldı.

Eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk yaklaşık 6 yıl önce DTK ile ilgili yürütülen bir soruşturması kapsamında gözaltına alındı ve tutuklandı. Eski Genel Kurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ise 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası aldı. Kararın ardından Bir tutuklandı. İki yıldır cezaevinde bulunan Bir, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle dün tahliye edildi.

aysel-tugluk1-001.jpgCezaevinde demans teşhisi konulan ve tahliyesi talep edilen eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk ise, yargılandığı dava kapsamında dün mahkemenin karşısına çıkarak savunma yapması istendi. SEGBİS üzerinden ifadesi alınan Tuğluk savunma yapacak durumda olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, Tuğluk’un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bir’e tahliye kararı

Aynı hastalıktan Çevik Bir’in tahliyesine karar verilirken, Aysel Tuğluk hakkında tutukluluk kararının çıkması tartışmalara neden oldu. Sosyal medyada Tuğluk’un tahliyesi için “#AyselTuğlukaİskenceyeSon” etiketi ile kampanya başlatıldı.

“Fırat’ın doğusunda hukuk ve adalet başka”

Sosyal medya hesabı üzerinden duruma tepki gösteren Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, “Aysel Tuğluk’ta Demans hastası ama tahliye edilmiyor. Üstelik bugün (dün) duruşmada savunma yapmaya zorlanmış. Hep derdik ya Fırat’ın doğusunda hukukta başka adalette başka… Bir kez daha ispatladınız” ifadelerini kullandı.

İnsanlık suçu

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, “Demans hastası Aysel Tuğluk’un tahliye edilmemesi insanlık suçudur” paylaşımı yaptı.aysel-tugluk-002.jpg

HDP Milletvekili Murat Çepni, Çevik Bir demans hastalığı nedeniyle tahliye edildi, Aysel Tuğluk demans hastası ama tahliye edilmiyor ve zorla ifadesi alınıyor” tepkisinde bulundu.

Demans hastalığı nedir?

Demans; hafızayı, düşünmeyi ve sosyal becerileri etkileyen bir grup semptomu tanımlar. Demans tek bir hastalık değildir. Aksine birçok türü vardır. En sık gözlenen türü olan Alzheimer demansı bütün demansların yaklaşık %60 ila %80'inden sorumludur.

(Haber: İlyas AKENGİN)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.