Ayspor öğretmenlere emanet

Ayspor öğretmenlere emanet
Diyarbakır’da 1930 yılında kurulan Ayspor Kulübü kentte görev yapan öğretmenlere emanet edildi. 

Hem kulüp başkanı hem oyuncu

Diyarbakır’ın en eski kulüplerinden olan Ayspor öğretmenlere devir edildi. Hem oyuncu hem kulüp Başkanı olan Öğretmenler Ayspor’un Başkanı Nesih Gezen, “Amacımız genç yetenekleri bulup yetiştirmek. “ dedi.

Diyarbakır’da görev yapan 25 Beden Eğitimi Öğretmeni çok anlamlı bir projeye imza attı. Diyarbakırlı öğretmenler, bir dönem Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis’nde top oynadığı kentin en eski takımlarından biri olan Ayspor’u 1 kuruş vermeden devir aldı.

ays.jpeg

Öğretmenlerden oluşan yönetim kurulu üyeleri takımın adını Öğretmenler Ayspor olarak değiştirdi.  Diyarbakır 1. Amatör Liginden mücadele eden Öğretmenler Aysporun kulüp başkanı aynı zamanda takımın oyuncusu.

Yetenekli çocukları Türk sporuna katmak istiyoruz

aysp.jpeg

Kulübün hedefleri hakkında Tigris Haber’e açıklamalarda bulunan Gezen, “Hedefimiz bölgedeki yetenekli çocukları bulup Türk sporuna katmak. Bildiğiniz gibi kentimiz ve bölgemizde çocuk sayısı oldukça fazla. Yetenekli ve başarılı çocuklarımıza sahip çıkmak ve onları iyi yerlere getirmek için öğretmen arkadaşlarımızla birlikte Ayspor Kulübünü devir aldık. Takımımız öğretmen arkadaşlarımızın katkılarıyla kuruldu. Umarım kentin kurumları ve önemli şahsiyetleri bu oluşama destek olurlar. Çocuklarımızın geleceği için destek bekliyoruz” dedi.

Lefter gibi futbolcu yetiştirmek istiyoruz

ayspr.jpeg

Ayspor Kulübünün önemli bir geçmişi olduğunu kaydeden Gezen, “1930’lu yıllarda kurulan bu takımda Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis’de uzun süre top koşturdu. Bizimde amacımız kentimize böylesi önemli ve değerli şahsiyetleri Türk futboluna katmak” diye konuştu. Haber Merkezi

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.