Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma: Sıkıyönetim ilan edildi

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma: Sıkıyönetim ilan edildi
Taraflar birbirini sivil yerleşimlere ateş açmakla suçlarken, Ermenistan'da sıkıyönetim ve askeri seferberlik ilan edildi.

TİGRİS HABER- Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalar bu sabah saatlerinde yeniden başladı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev çatışmalarda ölenler olduğunu açıkladı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise ülkede sıkıyönetim ilan ettiklerini açıkladı. 
Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,  'Ermenistan ordusunun saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı' belirtildi.
Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Şuşan Stepanyan da, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda "Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Dağlık Karabağ sınırı boyunca hava ve füze saldırısı" başlattığını duyurdu. Ermenistan, bölgedeki sivil halka sığınaklara gitme çağrısı da yaptı. Ermenistan tarafında bir kadın ve bir çocuğun öldüğü, iki sivilin yaralandığı belirtiliyor.

Aliyev: Topraklarımızı savunuyoruz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik.
 "Ermenistan işgal ettiği topraklarımıza yasa dışı şekilde yerleşmeye çalışıyor. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik. Ermenistan'ın başlattığı saldırı neticesinde şehit ve yaralılarımız var. Kendi öz topraklarımızı savunuyoruz. Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan’dır" 

Paşinyan: Sıkı yönetim ilan ediliyor

Ermeni Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan hükümetinin, ülkede sıkıyönetim ve seferberlik ilan etme konusunu görüştüğünü duyurdu. Paşinyan, “ Hükümet kararıyla Ermenistan Cumhuriyeti’nde sıkıyönetim ve seferberlik ilan ediliyor. Karar, ilan edileceği andan itibaren yürürlüğe girecek”dedi.
Ermenistan Başbakanı, orduya bağlı personele kendi bölgesel askeri birimlerine başvurma çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.