Aziz Özkılıç: Petrolün yeni üssü Diyarbakır olabilir

Aziz Özkılıç: Petrolün yeni üssü Diyarbakır olabilir
Doğu Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı A. Aziz Özkılıç, “Petrolün yeni üssü Diyarbakır olabilir” açıklaması yaptı.

Türkiye’nin denizde ve karada yer altı zenginliklerini arama faaliyetleri sonuçlarını vermeye devam ediyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü’nce Diyarbakır’da sürdürülen çalışmalarla 2 kuyuda petrol bulunduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Bismil ilçesinde Akoba-1 kuyusu ile Yenişehir ilçesindeki Yenişehir-1 kuyularından petrol çıkarılması kentte sevinç yaşattı. Akoba-1 kuyusundan günlük 2 bin 800, Yenişehir-1 kuyusundan ise 3 bin varil petrol elde edileceği bildirildi.

Günlük üretim 43 bin 300 varile ulaştı

TPAO’nun Batman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta yaklaşık 70 sondajda 37 bin 500 varil petrol elde ediliyor. Diyarbakır’da yeni keşfedilen kuyularla birlikte bölgede günlük petrol üretiminin 43 bin 300 varile ulaştığı bildirildi.

Diyarbakır’da sevinçle karşılandı

Bismil ilçesinde Akoba-1 ile Yenişehir ilçesindeki Yenişehir-1 kuyularından petrol çıkarılması Diyarbakır’da da sevinç yaşattı. Diyarbakırlılar, kentin zenginliğinin insanların zenginliğine de yansımasını istediklerini belirterek, “Bölgenin incisi Parisi olan kentimizin yer üstü zenginliği kadar yer altı zenginlikleri de bir bir ortaya çıkıyor. Bu bizleri mutlu ve sevinçli kılıyor. İnşallah devamı gelir kentimizi de bizi de zengin eder” dediler.

Türkiye her geçen gün büyüyor

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Doğu Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı A. Aziz Özkılıç, yeni petrol kuyularının bulunmasının Diyarbakır ve bölge adına Türkiye adına sevinçle karşıladıklarını söyledi. Türkiye’nin her geçen gün üzerine biraz daha koyduğunu aktaran Özkılıç, “Yeni doğalgaz rezervleri, yeni petrol kuyuları, sağlık alanındaki sıçrama ve son olarak geçtiğimiz günlerde bir NATO ülkesine savunma sanayi ürünü ihracı bunların kanıtıdır” dedi.

İhracat artıyor

Tüm dünyayı perişan eden pandemiye ve her türlü engellemelere rağmen Türkiye’nin dünyada hızla büyüdüğünü ve geliştiği hatırlatmasında bulunan Başkan Özkılıç, “Buna paralel bölgemiz ve kentimizin de yıldızı her geçen gün daha da parıldıyor. İthalatımız azalırken, ihracatımız her geçen gün artıyor. Özellikle bölgedeki iş insanlarımızın özveriyle ortaya koydukları gayretlerden ötürü teşekkür ediyorum. Üretimden hiçbir zaman vazgeçmedikleri gibi, kapasitelerini arttırarak üretmeye devam ettiler, istihdamda da yine ellerini taşın altına koydukları gibi, vergiler noktasında da ortaya koydukları performans açısından burada teşekkürü hak ediyorlar” dedi.

Yeni petrol üssü Diyarbakır olabilir

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta her yıl yeni kuyular açıldığını ve b ir çoğundan da sonuç alındığını aktaran DOGÜNSİFED Başkanı Özkılıç, “Sanırım daha önceki yöntemlerin aksine yeni bir yöntemle, yeni tahlillerle petrol araması yapılıyor. Demek oluyor ki bu yeni yöntemde hayli başarı elde ediliyor. Son zamanlarda açılan hiçbir kuyudan eli boş dönmediler. Bölgede petrolün varlığı bizleri de güçlü kılıyor. Diğer kentlerden çok Diyarbakır’ın adını açılan kuyulardan ve petrol kapasitesi bakımından daha çok işitir olduk. Bu da demek oluyor ki Türkiye’de petrolün yeni üssünün Diyarbakır olabilir. Türkiye için bölge için bilhassa kentimiz Diyarbakır için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.