Bağcılar imar yolları ağaçlandırılıyor

Bağcılar imar yolları ağaçlandırılıyor
Kent genelinde yeşil alanları artırmak için çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,

 

 

 

 Bağcılar Bölgesi İmar Yolları Düzenlemesi işi kapsamında Kamışlo Bulvarı, Orhan Doğan, Mehmet Uzun ve Çevlik Caddelerini ağaçlandırıyor. Farklı türlerde 2 bin 550 ağacın dikileceği çalışmada ayrıca orta refüj ve kavşaklara 500 bin mevsimlik çiçek dikilecek.

 

Daha yeşil bir kent için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Bağcılar’da protokol yolu olarak bilinen Kamışlo Bulvarı’nı, Orhan Doğan, Çevlik ve Mehmet Uzun Cadde’lerini ağaçlandırıyor. Bağcılar Bölgesi İmar Yolları Düzenlemesi kapsamında asfalt çalışmaları tamamlanan caddelerin orta refüj ve kaldırımlarına geniş yapraklı ve ibreli olmak üzere toplam 2 bin 550 ağaç dikecek. Şuana kadar Kamışlo Bulvarı 400 ve Mehmet Uzun Caddesi’ne de 120 olmak üzere 520 adet ağaç diken ekipler ağaçlandırma çalışmalarını, orta refüj ve kaldırım çalışmalarına paralel şekilde devam edecek. Saksı içinde depolarda bekletilen ağaçlar orta refüj ve kaldırımlarda 10’ar metre aralıklarla dikiliyor. Ağaçların daha sağlıklı büyümesi için önceden orta refüj ve kaldırımlara sulama amacıyla su tesisatları çekildi.

Kamışlo Bulvarı’na bin 30 çınar ağacı dikilecek

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kamışlo Bulvarı’na geniş yapraklı ağaçlar sınıfında yer alan toplam bin 30 çınar ağacı dikecek. Şuana kadar Kamışlo Bulvarı’na 30-35 gövde boyutunda 400 adet çınar ağacı diken ekipler, ayrıca bulvarın kavşaklarına spiral altuni servi, altuni topuz mazı, yaprak dökmeyen piramidal manolya, piramidal alev ve söğüt ağaçları da dikecek.

Kamışlo Bulvarı’na 500 bin menekşe

Orta refüjlerin ve kavşakların tamamlanmasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kavşak ve orta refüjlerde desenlerde kullanılmak üzere çalı ve mevsimlik çiçek dikimine geçecek. Ekipler, orta refüj ve kavşaklara pampas otu, bodur pitos, kekik, bronz yapraklı formium, minyatür gül, zakkum, pembe çiçekli gaura, bodur berberis, bodur alev çalısı, altuni bodur taflan, formium ve altın kaktüs türünde çalı grubu ile desenlendirilerek cadde ve bulvarlara estetik görünüm kazandırılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, havaalanı protokol yolu olarak bilinen Kamışlo Bulvarı’nın kavşaklarına ve orta refüjüne 500 bin kışlık mevsimlik menekşe çiçeği dikecek.

Çevlik Caddesi’nde ağaçlandırma çalışmaları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kamışlo Bulvarı dışında ağaçlandırma çalışmalarını Çevlik Caddesi’nde de sürdürüyor. Ekipler, şuana kadar Çevlik Caddesi’ne 120 adet 25-30 gövde boyutunda süs armudu ağacı dikti. Kaldırım ve orta refüj çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Çevlik Caddesi’ne 130 süs armudu ve 25-30 gövde boyutunda 370 Amerikan sığlası dikecek.

Bağcılar Bölgesi İmar Yolları Düzenlemesi işi kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mehmet Uzun Caddesi’ne 25-30 gövde boyutunda 300 akçaağaç ve Orhan Doğan Caddesi’ne 25-30 gövde boyutunda 500 adet çitlembik ağacı dikmeyi hedefliyor.(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.