Bağlar Belediyesi'nde bir ilk!

Bağlar Belediyesi'nde bir ilk!
Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi, “Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği “ sınavı açarak belediyenin 26 yıllık tarihinde bir ilke imza attı.

TİGRİS HABER - Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun  talimatıyla “şeffaflık olması “ adına açılan sınav 15 birim müdürlüğünü kapsıyor.  Daha önce belediye bünyesinde böyle bir uygulama olmadığını belirten Başkan Beyoğlu,”Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’mızın  resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğine ilişkin kriterleri taşıyan kurum personelimizin katılma hakkı kazandığı sınavı şeffaf bir şekilde gerçekleştirdik.” dedi.

26 Yıl Sonra İlk Kez Yapıldı

400 binden fazla nüfusu ile 36 il’den büyük  ve Diyarbakır’ın en büyük ilçesi unvanına sahip ilçesi Bağlar’da belediye tarihinde bir ilk yaşandı. Bugüne kadar hiç yapılmayan  görevde yükselme yani  birim müdürlüğü  sınavı ilk kez hayata geçirilerek şeffaflık örneği sergilendi.

Bu karar görevde yükselme bekleyen kurum personeli arasında sevinçle karşılanırken,Çevre Ve Şehircilik Bakanlığının resmi gazetede yayınlanan  2 Temmuz 2020 tarih ve 31173 sayılı Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri personelinin “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair “ yönetmeliği  gereği açılan kadrolara katılma şartını taşıyan personeller sınav için başvuruda bulundu.

“Bu sınavı uygulamak bize nasip oldu”

Başvuruların sona erdiği sınav,İmar Ve Şehircilik,Muhtarlıklar,Kadın Ve Aile Hizmetleri,Hukuk İşleri,Bilgi İşlem,Ruhsat Ve Denetim,Teftiş Kurulu,Yapı Kontrol,Temizlik İşleri,Fen İşleri,Park ve Bahçeler,Destek Hizmetleri,Makine İkmal Bakım Ve Onarım,Plan ve Proje ,Sağlık İşleri Müdürlükleri  ile bazı kadroları kapsadı.

Daha önce uygulanmayan görevde yükselme sınavını açarak bir ilke imza attıklarını belirten Beyoğlu,”Temel hak olan bu sınav bugüne kadar belediyemizde uygulanmamış. Bunu yapmak bize nasip oldu. Şeffaflık ve hakkaniyet ölçüleri adına gerekli  özeni gösterdik. Herkes arasında memnuniyet yarattı. Bundan sonra da tüm uygulamalarımızı yasal haklar ve adil ölçüler çerçevesinde yerine getireceğiz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.