Bağlar Belediyesi’nin hizmetleri ve projeleri masaya yatırıldı

Bağlar Belediyesi’nin hizmetleri ve projeleri masaya yatırıldı
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nu ziyaret eden Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, ardında Diyarbakır’daki belediyelerin Ak Partili meclis üyeleriyle değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Bağlar Belediyesi’nin hizmetleri ve uygulayacağı projeler masaya yatırıldı.

TİGRİS HABER - Belediyelerdeki verimliliği artırmak için bu çalışmaları başlattıklarını ve ilk iş olarak Bağlar Belediyesi ile başladıklarını belirten Yanılmaz,” Belediyeye gelen vatandaş yüzü tebessüm ederek buradan  çıkmalıdır. Vatandaş haklıdır. Vatandaşın memnuniyeti bizim için olmazsa olmazdır.” dedi.

Bağlar Belediyesi’nde önemli buluşma

Bağlar Belediyesi, önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Diyarbakır’daki belediyelerin Ak Partili meclis üyeleriyle değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya  Ak Parti  Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu,Ak Parti Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer, Ak Parti Sur İlçe Başkanı Murat Unat, Ak Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade, Ak Parti Kayapınar İlçe Başkanı Servet Can,AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya ile Bağlar,Sur,Kayapınar ve Yenişehir belediyelerinin AK Partili belediye meclis üyeleri katıldı.

Belediyeye girişi sırasında Beyoğlu ile belediye meclis üyeleri tarafından karşılanan Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, belediye birimlerini ziyaret edip personel ile sohbet ettikten sonra belediyenin şeref defterine duygu ve düşüncelerini içeren bir mesaj yazdı.

“20 Yılda yapılmayan hizmetleri 16 aya sığdırdık”

Bağlar Belediyesi olarak böyle bir buluşmaya ev sahipliği yaptıkları için heyecanlı ve mutlu olduklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ziyareti ve desteğinden dolayı Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür etti. Beyoğlu,”20 yıldır yapılmayan hizmetleri 16 ayda yaptık. İlk günkü heyecan ve azimle yolumuza devam edeceğiz. Liderimiz ve cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emir ve talimatlarıyla gönül,hizmet ve sosyal belediyeciliği inşallah doruk noktasına ulaştıracağız. Böyle bir çalışmaya ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Her zaman ve her koşulda desteğini hissettiğimiz değerli başkanımız Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

 “Diyarbakır benim hayatıma yön verdi”

Basın kuruluşlarının büyük ilgi gösterdiği toplantının açılışında konuşan Yanılmaz, Diyarbakır’ın kendisinin hayatına etki eden önemli bir birikime ve maneviyata sahip olduğunu söyledi.

Yanılmaz,” Diyarbakır’a her gelişim benim için heyecan vericidir. Lise yıllarım burada geçti. İmam Hatip Lisesini bitirdim ve gençliğimizin en güzel yılları Sur içinde, Bağlar’da,Ofis’te,Surların üzerinde gezerek geçti. En verimli dönemimi burada geçirmeme vesile olan rabbime hamd ediyorum. O kadim kültürün,medeniyetin,sanatın bize yansıması oldu.  Bir kent nasıl olur,kentteki yaşam tarzı,kültürüyle bütünleşmiş olarak nasıl olur bunun en güzel örneği Diyarbakır’dır. Diyarbakır’da yaşıyor olmak şanstır. Bunun değerini çok iyi bilmek lazım. Öğrenciliğimizde sabah namazını Ulucami’de eda ettiğimiz zaman o günümüz bambaşka bir bereketli olurdu. Caminin o manevi kimliğini  üzerimizde hissederdik.” dedi.

“Amacımız belediyelerin verimliğini artırmak”

Toplantının amacının belediyelerin verimliliğini artırmak olduğunu kaydeden Yanılmaz,”Bağlar Belediyemiz ve diğer belediyelerimizdeki çalışmaları daha verimli hale getirmek için neler yapabiliriz,geçen bir yıl içinde belediye başkanlarımızın yaptıklarını ve kalan 4 yılı başarılı geçirmek için neler yapabiliriz bu amaçla burada bir araya geldik. İlk buluşma için Bağlar Belediyesi’ni tercih ettik. Belediyelerimizin projelerini birlikte değerlendireceğiz. Ağırlıklı olarak Bağlar Beşediyemizi konuşacağız. Diğer belediyelerimiz üzerinde de bu çalışmaları ele alacağız.” diye konuştu.

Belediye başkanlarının şeffaf olması ve halkın derdi ile dertlenmesi gerektiğini anlatan Yanılmaz, şöyle devam etti :”Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak 2019 yılından sonra öncelikle tüm belediyelerimizi ziyaret edip onlarla görüşüp genel merkezin sağlayacağı destekler konusunda istişareler yaptık. Ak Parti yerel yönetimler anlayışında vatandaşa hizmet esastır. Bağlar Belediyemize gelişimiz sırasında personellerle görüştük ve onlara şu tavsiyelerde bulundum. Buraya gelen vatandaş, yüzü tebessüm ederek çıkmalıdır. Vatandaş haklıdır. Vatandaşın memnuniyeti bizim için olmazsa olmazdır. Çok yollar yapabiliriz,köprüler yapabiliriz,yatırımlar yapabiliriz ancak yolda vatandaşın “nasılsın?” diye sorduğu başkan vatandaşın halini sormuyorsa yaptığımız bu işler bir anlam ifade etmez. Yolda bir meclis üyemize vatandaş derdini anlatmak istediğinde meclis üyemiz “ çok işim var” diyerek ilgilenmezse o zaman yaptığımız işlerin bir anlamı olmaz. Kapıdan giren herkes, sokakta gördüğümüz herkes bizim için değerlidir. O değeri vatandaşa fiilen vermek zorundayız. “

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.