Bağlar’da Kürt Dil Bayramı coşkuyla kutlandı

Bağlar’da Kürt Dil Bayramı coşkuyla kutlandı
15 Mayıs Kürt Dil Bayramını Bağlar Belediyesi Dil Meclisi öncülüğünde hazırlanan coşkulu bir programla kutlandı.

TİGRİS HABER - 15 Mayıs Kürt Dil Bayramını Bağlar Belediyesi Dil Meclisi öncülüğünde hazırlanan coşkulu bir programla kutlandı.

kurt-dil-bayrami-baglarda-coskuyla-kutlandi-1.jpeg Ek hizmet binası bahçesinde Kürt dilini, kültürünü, edebiyatını yansıtan rengarenk bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Eşbaşkan Siraç Çelik, Eşbaşkan Yardımcısı Jiyan Aslan, Meclis üyeleri, birim müdürleri, kursiyerler ve aileleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Eşbaşkan Çelik, ana dilin yaşatılması için yapılan her bir çalışmanın çok kıymetli olduğunu belirterek, “Dilimize, kültürümüze, varlığımıza sahip çıkalım” dedi.

kurt-dil-bayrami-baglarda-coskuyla-kutlandi-3.jpeg

Çocuklar ve gençlerin emeği ve yeteneği kutlamada öne çıktı. Resim sergisi açıldı, şiirler okundu, koro ve halk oyunları ile etkinlik daha da renklendi. Tiyatro oyunu da izleyenlerden tam not aldı.

kurt-dil-bayrami-baglarda-coskuyla-kutlandi-2.jpeg

Etkinliğe katılan aileler sahneyi dikkatle takip etti. En dikkat çekici performanslardan biri de Feqiyê Teyran, Sûsîka Sîmo, Cegerxwîn, Eyşe Şan, Celadet Ali Bedîrhan gibi Kürt şair, yazar, sanatçıların canlandırılması oldu.(Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.