Bağlar’da TOKİ Deprem Konutları İçme suyu projesi

Bağlar’da TOKİ Deprem Konutları İçme suyu projesi
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Diyarbakır’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından mart ayında temeli atılan konutlar için Gömmetaş mahallesinde inşaatı devam eden Depo ve terfi binasında incelemelerde bulunuldu

TİGRİS HABER - Bağlar İlçesi Oğlaklı Mahallesi’nde 6 bin 40 afet konutunun yapımının devam edildiği çalışmada, artacak nüfus artışına bağlı olarak içme suyu ihtiyacını gidermek için 10 kilometre Ø1000mm çelik boru ile mevcut içme suyu arıtma tesisinden cazibe ile (dy1) deposuna aktarımı sağlanacak olup, terfi merkezi ve terfi hattıyla Oğlaklı deposuna iletimi sağlanacaktır.

Toki Deprem Konutları İçme suyu projesi kapsamında Gömmetaş mahallesinde inşaatı devam eden 3000 m3 lük Depo ve terfi binası DİSKİ Genel müdürü M. Fırat TUTŞİ tarafından incelemelerde bulanarak teknik ekipten bilgi aldı.

Çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten TUTŞİ, İçme suyu ihtiyacını karşılamak için 10 kilometre Ø1000mm çelik boru isale hattında çalışmalar devam ediyor. şuan itibariyle 10 kilometrelik hattın 1500 metresi yapılmış durumda. Depo ve Terfi binasının yapımında çalışmalar devam ediyor, Oğlaklı Mahallesi ve çevresindeki yerleşim yerlerinde içme suyu ihtiyacını 2055’ye kadar karşılamayı planladıklarını söyledi.(Diski Basın)

Kaynak:Diski Basın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum