Bağlar’ın eski başkanı Beyoğlu, mahkemede ifade veriyor

Bağlar’ın eski başkanı Beyoğlu, mahkemede ifade veriyor
Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Beyoğlu, rüşvet aldığı iddiasıyla hakkında açılan ve bugün görülen davada ifade vermek için Diyarbakır Adliyesi'ne geldi. Haberin yayına hazırlandığı sırada Beyoğlu’nun savcılıkta ifadesi alınıyordu

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Bağlar Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Beyoğlu, tutuklu yardımcısı Sıddık Aycıl ve İmar Müdürlüğü çalışanı Fırat Kılıç’a açılan rüşvet davası, Diyarbakır Adliyesi'ndeki 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının, soruşturma kapsamındaki şüpheliler hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması bugün başladı.

Diyarbakır’da bir iş insanı, 2023 Haziran ayında, inşat işi için Bağlar Belediyesi’ne başvurduğu, ancak belediyeye bağlı İmar Müdürlüğü’nde çalışan Fırat Kılıç, iş insanından bu işin yapılması karşılığı yüklü miktarda rüşvet istediği, iş insanı yaşananları emniyete bildirmesi üzerine savcılık, soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun yardımcısı Sıddık Aycıl ve Fırat Kılıç tutuklanmış, Beyoğlu’nun ise savcılık ifadesinin ardından, yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı rüşvet soruşturmasına ilişkin hazırladığı iddianamede, Hüseyin Beyoğlu, Sıddık Aycıl ve Fırat Kılıç hakkında TCK’nın "irtikap" suçunu düzenleyen 250. maddesinden, beş yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Başkanlığı bitti ama hala özel korumayla geziyor

Mersin'de yakalanarak gözaltına alındıktan sonra Diyarbakır'a getirildiği yönündeki haberlere rağmen Hüseyin Beyoğlu, bugün özel korumasıyla birlikte Diyarbakır Adliyesi'ne geldiği görüldü. Başkanlık görevi sona ermesine rağmen Hüseyin Beyoğlu'nun özel korumayla gelmesi, kafalarda soru işareti yaratan başka bir konu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum