Bağlar’ın kadınları taciz ve şiddete karşı sokaklarda

Bağlar’ın kadınları taciz ve şiddete karşı sokaklarda
Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Merkezi son günlerde ilçede yaşanan çocuk ve kadınlara yönelik taciz ve istismarlara karşı alan çalışması başlattı.
Haber: Arif BULUT

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün Kardelen Kadın Merkezi son zamanlarda çocuk ve kadınlara yönelik artan taciz ve istismarlara karşı alan çalışması başlattı. 5 Nisan Mahallesinde başlatılan alan çalışmasında evleri dolaşan Kadın Merkezi çalışanları aileleri taciz ve istismarlara karşı mücadele edeceklerini söylediler. Alan çalışmasına ilişkin bilgi veren Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Halime Demirtaş, son zamanlarda Bağlarda basına yansıdığı gibi taciz ve istismarda ciddi bir artış olduğunu belirtti. Kadınlar ve çocuklara yönelik artan toplumsal şiddet ile birlikte evde ,iş yerinde ,okulda ,sokakta ve yaşamın her alanında şiddet e ve cinsel istismara karşı mücadele edeceklerini ifade eden Demirtaş, “  Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de kadınlar erkekler tarafından katledilirken  ve çocuklar ise cinsel istismara maruz kalıyolar. Son zamanlarda 5 Nisan Mahallesi Yusuf İslam caddesinde basına da yansıyan çocuk ve kadınlara yönelik taciz ve istismarlardaki artış bunun en acı örneklerinden biridir. Burada bu tür vakaların yaşanmasından kaynaklı bizlerde alan çalışmamız burada başlatarak bunlarla mücadele edeceğimizi ev ev gezerek kadınlara yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Kardelen Kadın Merkezi olarak taciz ve istismara maruz kalan kadın ve çocukların haklarını sonuna kadar savunacağımızı belirtmek istiyorum.”dedi.

 

“Kadın ve çocuklar hukuki ve psikolojik destek sağlayacağız”

Alan çalışması esnasında mahallede karşılaştıkları durumu ve kadınlar yapılan görüşmeleri değerlendiren Demirtaş, son zamanlarda saldırıların artmasından kaynaklı kadın ve çocuklarda ciddi bir korku oluştuğunu vurguladı.  Demirtaş,” Kadınlar bir an önce bunları yapanların yakalanması ve ceza alması istiyorlar. Kadınların bu yönlü taleplerini duyduğumuzda akıllara kadın katilleri ve çocuk istismarcıların aldığı cezalar ne? Çözüm oluyor mu sorusu geliyor. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da öğrencisine cinsel istismarda bulunup bunu şeriatla çözelim diyen İmam Hatip Öğretmeni geçtiğimiz hafta bile ‘Görev’  başındaydı. Bu durumun basına yansımasıyla kadınların büyük tepki göstermesiyle görevden uzaklaştırıldı. Fakat sokaklarda aramızda dolaşmaya devam etmektedir. Buna benzer birçok örnekte sayabiliriz. Maalesef ülkemizde bu tür davalarda caydırıcı ve ağır cezalar olmadığını kanıtını Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun açıkladığı verilerde de görebiliriz. 2017 yılında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 409 kadın katliamının yaşandığı açıkladı. Ve 387 çocuk cinsel istismara maruz bırakıldı. Ülke geneli ve ilçemizde bu tür vakaların artmasının temel nedeni caydırıcı cezaların olmamasından kaynaklanıyor. Kardelen Kadın Merkezi olarak bu tür vakalarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bugün 5 Nisan Mahallesinde çalışmamıza start verdik bunu tüm ilçe genelinde yapacağız. Kardelen Kadın Merkezine gelen tüm kadın ve çocuklar hukuki ve psikolojik destek sağlayacağız.

Ayrıca alan çalışmasında Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu Merkezi çalışanları da katılarak ebeveynlere çocuk kurslarına ilişkin bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.