Bahçeli: AYM’nin iade seçeneği yok

Bahçeli: AYM’nin iade seçeneği yok
Son dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’nin kapatılmasına ilişkin konuştu. Bahçeli, “Bundan sonra bütün gözler AYM'ye çevrilecektir. İkinci kez iade seçeneği de kalmamıştır” ifadesini kullandı.

TİGRİS HABER- Bahçeli'nin açıklamasından öne çıkan satır başları:

Bahçeli, yeniden kapatma davası açılan HDP hakkında gözlerin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) çevrildiğini söyledi.

HDP'nin kapatılması artık hukukun konusudur

Bahçeli, “HDP'nin kapatılma süreciyle bölücü milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesi maalesef savsamaktadır. Bundan sonra bütün gözler AYM'ye çevrilecektir. İkinci kez iade seçeneği de kalmamıştır. HDP'nin kapatılması artık hukukun konusudur. Bu kanlı ve karanlık sayfa açılmamak üzere kapatılmalıdır. Bölücü milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının TBMM'de görüşülüp karara bağlanması neden gecikmektedir” şeklinde konuştu.

MHP lideri, Ahmet Şık'a yönelik olarak "Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil olsaydı bugün bulunduğun yer Türkiye Büyük Millet Meclisi değil mezarlık olurdu" dedi.

Bahçeli'nin Şık'a yönelik kullandığı ifadeleri şöyle:

TİP'li bir vekilin 'Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor.' iftiraları karşısında ne yapacağız? Bu hainin dokunulmazlığını kaldırıp doğruca adalete teslim etmeyecek miyiz? Böyle bir alçak, TBMM'de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. Devlete katil diyen bu soysuz, devletin her imkanından istifade ediyor. HDP'lilerin fütursuzluğundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı bugün bulunduğun yer TBMM değil, mezarlık olurdu. İktidarı zayıflatacak her türlü politikayı meşru gören bu bölücünün layık olduğu yer Gazi Meclis'in çatısı değil, parmaklıkların arkasıdır.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum