Bahçeli'den AYM Başkanına: Kandil'e git

Bahçeli'den AYM Başkanına: Kandil'e git
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yüksek yargıdaki kriz hakkında açıklamalarda bulundu. Bahçeli kürsüde AYM'yi hedef gösterdi: 'AYM hukuk düzeninin safrası ve sancısıdır.' Bahçeli AYM Başkanı'na yönelik de "Kandil'e git" dedi.

TİGRİS HABER - MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Yüksek yargıdaki krizle ilgili açıklamalarda bulunan Bahçeli, Yargıtay'dan taraf oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin, "Ortada darbe, devlet, rejim ve yargı krizi değil bal gibi Anayasa Mahkemesi'nin yetkilerini aşarak, yasaları ve Anayasa'yı aşındırarak yargısal aktivizmi vardır. Anayasa Mahkemesi yetki alanını genişleterek TBMM'ye ve diğer yüksek yargıya parmak sallamaktadır ve de Anayasa'nın üstünlüğü ilkesini ihlal etmektedir" dedi.

Bahçeli "Anayasa Mahkemesi başkanı objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiş, Türkiye'nin yeni yönetim sistemiyle, milli birlik ve kardeşliğine cephe almıştır. Türk devletiyle uğraşma, cesaretin varsa Kandil'e git" diye konuştu.

"Anayasa Mahkemesi hukuk düzeninin safrası ve sancısıdır" diyen Bahçeli 'nin açıklamaları özetle şöyle:

YÜKSEK YARGIDA KRİZ

* Hukuk toplumun genel çıkarlarını sağlamak için yasaların tamamıdır. Hukuk adalete yönelmiş toplumsal hayatın denge ve düzenidir. Asıl olan adalettir. Hukuk adaletin vasıtasıdır. AYM ile Yargıtay arasındaki anlaşmazlık hukuk devleti açısından arzu etmediğimiz durumdur. AYM ile Yargıtay arasındaki fitili tutuşan anlaşması ve gerilim hali bir defa hukuk güvenliği açısında hiç arzu etmediğimiz bir durum. Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında cepheleşme ve suç duyurusuna kadar varan süreç, devlet krizi değil böyle görmek isteyenlerin sefil uydurmasıdır. Kriz bekleyenlere kriz ayini yapanlara açık söylüyorum ki avuçlarını yalayacaklar hevesleri kursağında kalacak.

"AYM HUKUK DÜZENİNİN SAFRASI VE SANCISIDIR"

* AYM hukuk düzeninin safrası ve sancısıdır. AYM'nin bireysel başvurularda hukuk düzenin tahrip edecek kararlar alması, sürüklenme halidir.

* AYM, Hatay vekili seçilen Can Atalay ile ilgili hak ihlali kararını açıklamıştır. Bireysel başvurunun 3 ay gibi kısa sürede sonuçlandırılması aynı hassasiyetin HDP'nin kapatılma sürecinde niçin gösterilmediğini akıllara getirmiştir.

CHP'Lİ VEKİLLERİ VE AYM BAŞKANI'NI HEDEF ALDI

* AYM ile Yargıtay arasında hiyararşik bir sorun yoktur. Oturma eylemi yapanların yargıtaya laf etmesi küstahlıktır, seviyesizliktir. AYM, yargıya parmak sallamaktadır. AYM yetkilerini aştı, yargısal aktivizm yaptı.

"CESARETİN VARSA KANDİL'E GİT"

* AYM Başkanı'nın dilinin altında eveleyip gevelediği asıl maksadı, asıl düşüncesi nelerden ibarettir? AYM Başkanı'nın haddini çok açık bir şekilde aştığını düşünüyoruz. Türk devletiyle uğraşma, cesaretin varsa Kandil'e git. Mahkeme başkanı objektifliğini kaybetmiş, milli birlik ve kardeşliğe cephe almıştır. Karşımıza 2 seçenek çıkıyor: AYM ya kapatılmalı, ya da yeniden yapılandırılmalıdır. (Kaynak halk TV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.