Bahçeşehir Koleji 100 bin öğrenciye uzaktan eğitim veriyor!

Bahçeşehir Koleji 100 bin öğrenciye uzaktan eğitim veriyor!
Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı uzaktan eğitim programı devam ediyor.

Millî Eğitim bakanlığı tarafından paylaşılan takvime göre 23 Mart itibarıyla Türkiye genelinde uzaktan eğitim programına tam zamanlı olarak başlayan Bahçeşehir Koleji; yıllardır teknolojiye ve uzaktan eğitime yaptığı ar-ge yatırımlarının bir sonucu olan uzaktan eğitim platformu metodbox ve online eğitimlerle 100.000’in üzerinde öğrencisinin katılımıyla uzaktan eğitim sürecini başarıyla yürütüyor

Bahçeşehir kolejinin uzaktan eğitim programını yürüttüğü yapay zekâ tabanlı uzaktan eğitim platformu metodbox’ta; 1. Sınıftan 12. Sınıfa tüm sınıf düzeylerde konu anlatım videoları, tekrar testleri, testlere ilişkin soru çözüm videoları ve okul öncesi dahil olmak üzere yaş düzeyine uygun olarak animasyonlar ve videolarla desteklenen binlerce etkin içerik yer alıyor.

Öğrenciler, yapay zeka ile birlikte yeni nesil dijital öğrenmeyle buluşuyor. Metodbox’ta ilkokul seviyesinde öğrencilere zenginleştirilmiş öğrenim materyalleri olarak; animasyon, video, akıllı defter, sesli kitaplar ve ilkokul seviyesine uygun dijital ders içerikleri sunuluyor.

Diyarbakır Bahçeşehir Koleji Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, Bahçeşehir Kolejinin Uzaktan Eğitim uygulamalarına yaptığı yatırımın öneminin dünyanın geçirdiği bu zor günlerde daha iyi anlaşıldığını söyledi.

“100 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ AYNI ANDA DERS ÇALIŞIYOR”

Şu anda evinde kalmak zorunda olan 100 bin’den fazla öğrencinin aynı anda metodbox’a girerek ders çalıştığını ifade eden Esen, “Ders çalışmanın yanı sıra öğretmenlerini dinliyor, sınav oluyorlar. Bahçeşehir koleji olarak uzaktan eğitim sürecini başarıyla yürütmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Metodbox’un alt yapısı için çalışan onlarca mühendisimize, içeriği için Türkiye’nin dört bir tarafında emek veren 15.000’e yakın eğitimcimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Onlar çocuklarımız için çalışıyor, gece gündüz demeden platformun hem içeriğini hem yazılımını güncellemeye devam ediyorlar. Pandemi nedeniyle dünya çapında yaşanan bu zor günleri atlatacağız. Ancak bu zor günlerde bile çocuklarımızın öğrenme merakını canlı tutmak, akademik ve sosyal gelişimlerine kesintisiz devam etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Umuyorum en kısa sürede her şeyi geride bırakacak yine çocuklarımızı okullarımızda kucaklayacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.