Bahçıvan: Gıdada bağımsızlık, savunma sanayisi kadar önemli

Bahçıvan: Gıdada bağımsızlık, savunma sanayisi kadar önemli
İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, "Ülkemizin sahip olduğu tüm fırsatları 80 milyon nüfusumuz ve insanlık adına kullanmalıyız. Ukrayna-Rusya krizi de gösterdi ki, gıdada bağımsızlık, savunma sanayisi kadar önemli" dedi.

TİGRİS HABER- İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi üyeleri ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis üyeleri, karşılıklı iş birliği alanlarını istişare etmek ve değerlendirmek üzere ortak meclis toplantısında bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan Bahçıvan, İSO ile Şanlıurfa arasında farklı bir gönül bağı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin sahip olduğu tüm fırsatları 80 milyon nüfusumuz ve insanlık adına kullanmalıyız. Ukrayna-Rusya krizi de gösterdi ki, gıdada bağımsızlık, savunma sanayisi kadar önemli. Hatta gıdanın belki de en önemli stratejik bağımsızlık olduğunu gördük. Pandeminin tedarik zincirinde yol açtığı sorunlar nedeniyle Çin'e ulaşılmadığında Türkiye'nin önemi ortaya çıktı.

Bu etkileri AB ve ABD'de görüyoruz. Tedarikte birbirimize olan bağlılığımız, sürdürmemiz gereken bir referans. Kıymetli topraklarımızın en doğru kullanılması için ne imkan varsa kullanmamız gerekiyor. Bu bizim için en önemli unsur. İSO ve ŞUTSO arasındaki iş birliğini bu anlayışla ve hedefle seferberlik olarak görmeliyiz." (dünya)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.