Bakan Çavuşoğlu açıkladı: İstanbul-Erivan uçuşları başlıyor

Bakan Çavuşoğlu açıkladı: İstanbul-Erivan uçuşları başlıyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Ermenistan uçuşlarının yakında başlayacağını söyledi.

TİGRİS HABER - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. İstanbul-Erivan uçuşlarının yakın zamanda başlayacağını belirten Çavuşoğlu, "Ermenistan ile karşılıklı atanan temsilciler ilk toplantıyı Moskova'da yapacak. Ermenistan'ın bu yönde bir arzusu var. Biz ilk toplantıdan önce temasların doğrudan olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu ayrıca, "Rusya'ya ilişkilerimiz gayet iyi. Anlaşamadığımız konularda da şeffaf bir tutum sergiliyoruz. İlişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

* İstanbul-Erivan uçuşları yakında başlayacak.

* Katar'la birlikte Kabil Havalimanı'nın işletmesini devralmak için çalışıyoruz

* Balkanların 1990'lara dönmesine izin veremeyiz.

* 2021'de Yunanistan ve Rum kesimi 7 kez kıta sahanlığımıza üçüncü ülke araştırma gemilerini göndermeye çalıştı. Hepsini engelledik. Yunanistan'ın Ege'de tansiyonu yapay bir şekilde yükseltme çabası istikrar için tehlikelidir.

* Rusya'yla her düzeyde yakın temaslarımız devam etti. Mevkidaşım Lavrov'la defa yüz yüze görüştüm.

* Uygur Türklerinin Çin'de barış ve refah içinde yaşaması için ikili düzeyde ve BM gibi çok taraflı platformlarda girişimlerimiz sürdü.

* Türkiye artık Afrika'da önemli bir marka.

* Anlaşmazlıklarımız var ama ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz.

* Ermenistan ile karşılıklı atanan temsilciler ilk toplantıyı Moskova'da yapacak. Ermenistan'ın bu yönde bir arzusu var. Biz ilk toplantıdan önce temasların doğrudan olmasını istiyoruz

* Şu anda F-35lerin alımı konusunda sıkıntı var. F-35 konusunda bir taraftan CAATSA yaptırımı var, bir taraftan kongredeki durum. F-35 alınmayacağına göre verdiğimiz paranın geri ödenmesi gerekiyor ya da yerine başka bir şey alınması gerekiyor.

Soru-Cevap

* (Rusya ile ilişkiler) Rusya'ya ilişkilerimiz gayet iyi. Anlaşamadığımız konularda da şeffaf bir tutum sergiliyoruz. Rusya'yla da ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bölgede bir gerginlik olursa hepimizi etkiler

* (7 Ocak'ta Ankara'da olacak ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake) Biz ülkemize gelen her büyükelçiyi iyi bir şekilde karşılıyoruz. Bizim büyükelçilerle, özellikle son 10 büyükelçinin yaptığı saçma hatadan sonra, ikili ilişkilerimizi geliştirmek için çalışırlarsa her türlü desteği veririz.

* (Vize serbestisi) Vize serbestisi konusunda 72 kriterin 68 tanesini gerçekleştirdik. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.