Bakan Çavuşoğlu: Terörle mücadele hiçbir zaman çifte standart içinde olmadık

Bakan Çavuşoğlu: Terörle mücadele hiçbir zaman çifte standart içinde olmadık
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Batılı ülkelerin terörle mücadelede çifte standartlı davrandıklarını belirterek, “Birçok batılı ülkenin içinde olduğu gibi hiçbir zaman çifte standart içinde olmadık, ikiyüzlülük yapmadık” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Demeke Mekonnen’in katılımıyla Etiyopya’nın Ankara Büyükelçiliği açılış töreninde konuştu. Çavuşoğlu konuşmasında, Afrika ve Türkiye arasındaki tarihçeye, Türkiye’nin hem sınırların içerisinde hem de sınırların ötesinde terörle mücadelesine ve Afrika - Türkiye ilişkilerine değindi.

‘Afrika ülkelerinin terörle mücadelesini çok iyi anlayabiliyoruz’

Başta Etiyopya ve Somali gibi bölge ülkeleri olmak üzere tüm Afrika ülkelerine, terörle mücadelede Türkiye olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten Çavuşoğlu, “Etiyopya ve Afrika ülkelerinin özellikle terörle mücadelesine de güçlü ve somut bir şekilde devam edeceğiz. Uzun yıllardır terörle mücadele etmiş ülke ve millet olarak, Afrika’da Afrika ülkelerinin terörle mücadelesini çok iyi anlayabiliyoruz. Birçok batılı ülkenin içinde olduğu gibi hiçbir zaman çifte standart içinde olmadık, ikiyüzlülük yapmadık. Türkiye olarak da karşı karşıya kaldığımız farklı terör örgütleriyle PKK’sı YPG’si DAEŞ’i ve diğer terör örgütleriyle mücadele etmeye devam edeceğiz. Hem sınırlarımızın içerisinde hem de sınırlarımızın hemen ötesindeki terör yuvalanmalarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Oradan da PKK-YPG’yi temizleyinceye kadar bu mücadele devam edecek. PKK terör örgütü her zaman olduğu gibi kalleşliğini gösterdi ve bir gün öncesi daha önce kaçırdığı 13 masum insanımızı katletti. Elbette şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak ve bu teröristleri de temizleyeceğiz. Ama bu 2 gün içerisinde görüyoruz ki terörle mücadele ettiğini söyleyen ülkeler, PKK’nın bu katliamına karşı sessizler ya da ‘eğer’ ve ‘ama’lı cümlelerle geçiştirmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.  (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.