Bakan Koca: Diyarbakır'da artış var

Bakan Koca: Diyarbakır'da artış var
Bakan Koca'nın paylaştığı verilere göre son 24 saatte 4 bin 62 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 107 kişi hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 65 bin 111'e, can kaybı 1403'e ulaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte vaka sayısının 4 bin 62, vefat sayısının 107, toplam vefat sayısının ise 1403'e ulaştığını açıkladı.

diyar-001.jpg

Diyarbakır'da artış var

Bakan Koca, dağılımın en yoğun olarak yayıldığı illeri de açıkladı. Bakan Koca, Diyarbakır, Konya, Malatya ve Kayseri’de canlı yoğunluk haritasını da vatandaşlara açıkladı.

whatsapp-image-2020-04-14-at-20.08.10.jpeg

Bakan Koca, toplantıda 10 Mart'tan bu yana koronavirüsün Türkiye'deki etkileri ve buna karşı mücadeleyi değerlendirdiklerini ve bu bilgileri aktaracağını kaydetti.

ABD, İtalya, Çin gibi ülkelerden örnek veren Koca, bu ülkelerde en yüksek vaka artışının ilk haftada görüldüğünü belirten Koca, Türkiye'deki tedbirler sayesinde bu sürecin geciktirildiğini kaydetti.

Türkiye'de ölüm artış hızının 5'inci haftada yavaşladığını kaydeden Koca, bunun mücadelenin sonucunu gösterdiğini belirtti.

Filyasyonun, yani bulaşıcı hastalığın kaynağı tespit etme yönteminin Türkiye'de başarı ile uygulandığını belirten Koca, bugüne kadar Kovid-19 tespit edilen kişilerin çevresindeki 261 bin 969 kişinin takipe alındığını bunlardan yüzde 95.8'ine ulaşıldığını ve kontrol altına alındığını belirtti. Bakan Koca, bu çalışmanını filyasyon ekiplerinin başarısı olduğunu söyledi.

Fahrettin Koca, filyasyon yöntemini anlattığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Yayılma hızını kontrol altına almaya başladık. Filyasyon kelimesini çok duydunuz. İşte bu ağırlıklı filyasyonla oldu. Bu kelimeyi ilerideki günlerde unutmayacaksınız. Filyasyon bildiğiniz gibi bulaşıcı hastalıkla ilgili temas zincirinin tanınmasının adıdır. Vaka artış hızının erkenden düşüşe geçmesini biz filyasyon uygulaması ile sağladık."

"Filyasyonda neler oluyor? Bu kişilere ulaşılıyor. Tanı konanlar izole ediliyor ve tedavilerine başlanıyor. Filyason uygulaması soruya güçlü bir cevap getiriyor. Biz nokta atışı yaparak ilerliyoruz. Yaygın temas taraması, sıkı takip. Salgının önünü kesmenin yolu bu. Dünyada birçok ülke ise filyasyonu kullanmayıp sadece şikayetle ilerliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.