Bakan Selçuk'tan okulların açılmasıyla ilgili açıklama

Bakan Selçuk'tan okulların açılmasıyla ilgili açıklama
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okulların açılma sürecine ilişkin, "Haziran ayında bir çalışma olursa bu zorunluluk taşımaz. 'Herkes gelecektir, devam alınacaktır' şeklinde yapmayız bunu. Toplumun yumuşak bir geçişe ihtiyacı var" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir televizyon programında, eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Okulların açılma tarihine ilişkin soruya karşılık Bakan Selçuk, bu konuda salgının seyrinin önemine dikkati çekti.

Avrupa'da 11 ülkede mayıs ayında okulların kısmi ya da tümüyle açıldığını aktaran Selçuk, "Bizim için de 1 Haziran elbette hedef. Çünkü biz ülkenin normalleşmesini istiyoruz." dedi. Salgında bilimin yol göstericiliğine bakıldığına işaret eden Selçuk, "Bu sırada 'kesinlikle açılamaz, bir süre daha beklenilsin' denirse bu iş eylüle kalır." ifadesini kullandı.

Kısmi olarak da bazı çözümlemelerin yapılabileceğine değinen Selçuk, "Bazı kademeler örneğin sadece sınav grupları 8 ve 12'ler başlayabilir gibi. Ya da okul öncesi başlayabilir gibi. Çünkü çok deneyim var dünyada. Seçeneklerin hepsi masada. Rakamlar iyiye doğru gittikçe bizim olumluya doğru bakış açımız gelişiyor." diye konuştu.

Bazı ülkelerde okulların açılmasının bölgesel planlandığını dile getiren Selçuk, bu konuda da illerin risklerini içeren bir çalışma yaptıklarını hatırlatarak, "Bu tür bir seçenek oluşursa buna da hazırız." dedi.

Bakan Selçuk, okulların açılmasına ilişkin, "Haziran ayında bir çalışma olursa bu zorunluluk taşımaz. 'Herkes gelecektir, devam alınacaktır' şeklinde yapmayız bunu. Toplumun yumuşak bir geçişe ihtiyacı var. Aniden aylarca kapalı kal, sonra birdenbire resmi bir format içerisinde hemen herkes o gün okula başlasın. Bu biraz zor. Velilerin çocuklara yönelik hissiyatını kollamak, ciddiye almak lazım. O yüzden de meseleye esnek bakıyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.