Bakan Soylu: Bu kişiler eylem yaparsa sormazlar mı?

Bakan Soylu: Bu kişiler eylem yaparsa sormazlar mı?
Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesine alınan personele ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, “Yarın bir gün yapılacak bir eylem, bu kişilerce gerçekleştirilirse bu sefer bize sormazlar mı, siz ne iş yapıyorsunuz?”

TİGRİS HABER - İçişleri Bakanlığı, dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) çalışan yüzlerce personelin “terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine” özel teftiş başlatıldığını duyurdu. Bu duyurunun ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir açıklama yaparak, İBB'de çalışan 86 bin personelin yanında olduğu mesajını paylaştı.

Bu gelişmeler üzerine bugün gazetecilere açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi:

İşe alınanlar mahalleleri süpürmüyor sadece, kamunun çok kritik yerlerinde çalışma kabiliyetine sahipler, bunu takip etmeyelim mi? İşe alınanların bir bölümü çok kritik yerlerde görevde.

Türkiye terörle ilgili önemli tecrübelerden geçti. Büyük sınamalardan geçti, büyük bedeller ödedi. Bu bedellerin travmaları bizim üzerimizde. 15 Temmuz oldu. Sadece İçişleri Bakanlığı'nda 50 bin kişi ihraç edildi. Terör örgütleriyle irtibatı olduğu için. Bunların devlette çalışması sakıncalığı olduğu için. Dağdaki teröristlerle mücadele ediyoruz, şehirlerdeki teröristlerle mücadele etmeyecek miyiz?

Yarın bir gün yapılacak bir eylem, bu kişilerce gerçekleştirilirse bu sefer bize sormazlar mı, siz ne iş yapıyorsunuz?

Bir kısmı tutuklandı, bunlar belediyede çalışıyor.

Siz terör örgütünden bylockçu olduğu için FETÖ'cü olduğu için ihraç edilen kişiyi kendi şirketinize alır mısınız?

Siyasi tarafı yok bunun, güvenlik tarafı var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.