Bakan Varank Diyarbakır’da müjdeler verdi!

Bakan Varank Diyarbakır’da müjdeler verdi!
Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği açılış töreni için kentte gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank önemli açıklamalarda bulundu.

TİGRİS HABER - Varank, “5 bin 400 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak, yaklaşık 2,5 milyar liraya mal olacak Diyarbakır Lojistik Merkezi Projesinde artık son eşiğe geldik. Projenin temel atma töreni önümüzdeki günlerde yapılacak” dedi.
bakan-varank-3.jpg

Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği açılış töreni için kentte gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Karacadağ Kalkınma Ajansı toplu açılış törenine katıldı. Törene Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, belediye başkanları, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşması yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Kadim Diyarbakır şehri tarihin her dönemde sanatçılara, edebiyatçılara, âlimlere ev sahipliği yaptı. Sahabeleri ağırladı. Barış şehri, huzur şehri olarak İslam coğrafyasında farklı bir yer edindi. Ancak bu güzel barış iklimi, terör belasıyla birlikte maalesef bozuldu.” Dedi.
bakan-varank-2.jpg

“4 projeyle, 4 bin 900 gencimize ekmek kapısı”

Bakan Varank, 70 milyon liralık destekle tamamlanacak olan 4 projenin, 4 bin 900 gence ekmek kapısı olacağını belirtti. Bakan Varank, “Sanayi yatırımlarına ivme kazandırmak için Diyarbakır’daki Organize Sanayi Bölgelerine kredi desteği sağladık. Bakınız 2002 yılı sonrası kurulan Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB ve Diyarbakır Karacadağ OSB ile birlikte bu şehirdeki OSB sayısı üçe çıktı. Diyarbakır OSB ve Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB için toplamda 263 milyon liraya yakın bakanlık kredisi kullandırdık. Diyarbakır OSB arıtma projesi yine Bakanlığımızın desteğiyle tamamlanarak geçtiğimiz yılın sonunda faaliyete geçti. OSB’lerin tamamında bugün itibarıyla üretime geçen 263 parselde yaklaşık 14 bin Diyarbakırlı istihdam ediliyor. İnşallah tüm parsellerin dolmasıyla bu sayı iki katına çıkacak. Son 19 yılda bu şehre yatırım yapmak isteyen firmalar için bin 800’e yakın teşvik belgesi düzenledik. Bunların 850’den fazlası tamamlandı.
bakan-varank-1.jpg

Hayata geçen bu yatırımlar sayesinde 40 bin kişi istihdam edildi. Bakanlığımıza bağlı kalkınma ajansları ve bölge kalkınma idareleri bu hedef doğrultusunda sadece son 2 yılda sanayi, girişimcilik, tarım, hayvancılık, turizm alanına katkı sağlayacak birçok projede öncü aktör olarak yer aldı. Önümüzdeki dönem için de çalışmalarımız süratle devam ediyor. Bu bağlamda Diyarbakır’lı gençlerimizle, sanayicilerimizle, vatandaşlarımızla önemli müjdeleri paylaşmak istiyorum. Çalışan ve Üreten Gençler Programı çerçevesinde Bismil, Çermik, Ergani ilçelerinde ve Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB’de 'Hazır Giyim’ sektörlerine yönelik yaklaşık 50 bin metrekare kapalı alana sahip 14 yeni fabrika binasını 3 ay içerisinde hazır ediyoruz. 70 milyon liralık desteğimizle tamamlanacak 4 proje, 4 bin 900 gencimize ekmek kapısı olacak” diye konuştu.

“5 bin 400 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir diğer müjdenin de Diyarbakır Lojistik Merkezi Projesine yönelik, 5 bin 400 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak, yaklaşık 2,5 milyar liraya mal olacak Diyarbakır Lojistik Merkezi Projesinde artık son eşiğe geldiklerini vurguladı. Bakan Varank, “Projenin temel atma töreni önümüzdeki günlerde yapılacak. Bu merkez çerçevesinde 58 tane A+ sınıf depo inşa edilecek. Bölgesel kalkınma anlayışıyla tasarlanan 40 milyon lira bütçeli 2022 Yılı Stratejik Sektörlere Finansman Desteği Programı (FİNDES) ile yaklaşık 152 milyon liralık yatırımı hayata geçireceğiz. Bu destek programını da inşallah önümüzdeki günlerde ilan edeceğiz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum