Banka önündeki kuyruk çilesi bitmiyor
Sosyal yardım ödemelerinin PTT’den Halkbank’a geçmesinin ardından Diyarbakır’da aylardır bazı banka şubeleri önünde kuyruk çilesi yaşanıyor. Yetkililer sorunu aylar geçmesine rağmen çözmezken, vatandaşın mağduriyeti sürüyor pic.twitter.com/XxeOnmro86
— Tigris Haber (@TigrisHaber) June 24, 2026
Şaban YILMAZ
TİGRİS HABER - Aradan aylar geçti, değişen hiçbir şey olmadı. Tigris Haber'in Nisan ayında gündeme taşıdığı Halkbank önündeki uzun kuyruklar bugün de devam ediyor. Kavurucu sıcaklara rağmen vatandaşlar saatlerce banka önünde sıra beklemek zorunda kalırken, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar en büyük mağduriyeti yaşıyor. Ayakta kalmaktan yorulan bazı vatandaşlar kaldırım kenarlarında oturarak, sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.
Nisan ayında Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Halkbank Ofis Şubesi önünde oluşan uzun kuyrukları haberleştiren Tigris Haber, sosyal yardım ödemelerinin PTT'den Halkbank'a yönlendirilmesinin ardından yaşanan yoğunluğu gündeme taşımıştı. Vatandaşlar o günlerde de saatlerce sıra beklediklerini, işlemlerin yavaş ilerlediğini ve özellikle yaşlılar ile çocuklu ailelerin büyük zorluk yaşadığını dile getirmişti.
SICAK ALTINDA SAATLERCE BEKLEYİŞ
Bugün çekilen görüntüler ise sorunun çözülmediğini gözler önüne serdi. Banka önünde yine onlarca vatandaşın oluşturduğu kuyruk dikkat çekti. Kimi vatandaşlar yanlarında getirdikleri sandalyelerde oturarak sıra beklerken, bazı yaşlıların kaldırım kenarlarında dinlenmek zorunda kaldığı görüldü. Çocuklarıyla birlikte gelen kadınlar ise sıcak hava altında saatler süren bekleyiş nedeniyle zor anlar yaşadı.
Özellikle öğle saatlerinde hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaştığı Diyarbakır'da vatandaşlar gölge bulabilmek için banka çevresindeki ağaçların altına sığınmaya çalıştı.
VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR
Sosyal yardım, yaşlılık aylığı, engelli maaşı ve benzeri ödemeler için bankaya gelen vatandaşlar, aylardır devam eden yoğunluğa rağmen herhangi bir önlem alınmamasına tepki gösteriyor. Daha önce de ödeme günlerinin yayılması, alternatif ödeme kanallarının oluşturulması ve ek personel görevlendirilmesi talepleri dile getirilmişti.
Benzer yoğunlukların farklı illerde de yaşandığı, sosyal yardım ödemelerinin Halkbank üzerinden yapılmaya başlanmasının ardından vatandaşların banka şubelerine yöneldiği belirtiliyor.
"AYLAR GEÇTİ, KUYRUK AYNI"
Nisan ayında çekilen fotoğraflarla bugün çekilen görüntüler yan yana konulduğunda ortaya çıkan tablo değişmiyor. O gün de banka önünde yüzlerce metreyi bulan kuyruklar vardı, bugün de var.
Vatandaşlar, özellikle yaz sıcaklarının etkisini artırdığı bu günlerde yetkililerin soruna kalıcı bir çözüm üretmesini istiyor. Aksi halde Diyarbakır'da Halkbank önündeki kuyruk manzaralarının daha uzun süre devam edeceği görülüyor.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.