Baraj çekildi, Gülistan toprak zeminde de aranıyor

Baraj çekildi, Gülistan toprak zeminde de aranıyor
Tunceli'de 5 Ocak'ta kaybolan Gülistan Doku'nun bulunması için barajın boşaltılan bölgelerindeki toprak zeminde de arama çalışmaları başladı.

TİGRİS HABER - Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmaları sürüyor.

5 Ocak'tan bu yana kayıp olan Gülistan Doku'yu Uzunçayır Baraj Gölü'nde arama çalışması sürerken, baraj suyunun çekilmesinden sonra ortaya çıkan baraj tabanında da aramalar yapılmaya başlandı. Gülistan Doku'nun baraja atladığı iddiası nedeniyle Uzunçayır Baraj Gölü 22 Temmuz'da boşaltılmaya başlanmıştı.

Yaklaşık 70 kişiden oluşan ekibin yaptığı arama çalışmalarında drone da kullanılıyor. Arama çalışmalarını Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku da takip ediyor.

"Herhangi bir ize rastlanamadı"

Su seviyesi yaklaşık 16 metre düşürülen ve 17 bölüme ayrılarak işaretlenen Uzunçayır Baraj Gölü'nde, çeşitli illerden kente gelen Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Sualtı Arama Kurtarma Grup Komutanlığında görevli dalgıçlar ile jandarma ve polis dalgıçlardan oluşan 10 ekip, 2 su altı kamerası ve sonar cihazı desteğiyle arama çalışması yaptı. Doku'yu arama çalışmalarına İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis özel harekat timleri de katıldı. Bir ekip de drone ile havadan çalışmalara destek verdi.

Kente 6 ilden gelen AFAD ekipleri de su yüzeyi ve kıyılarda botlarla arama çalışmalarını sürdürdü.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) 7 ekibin de su yüzeyinde botlarla sürdürdüğü arama çalışmalarında Doku'ya ait herhangi bir ize rastlanmadı ancak arama çalışmaları devam ediyor. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.