Barış günü miting hazırlıkları son aşamada

Barış günü miting hazırlıkları son aşamada
Diyarbakır İstasyon meydanında yapılacak olan, 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi  hazırlıkları bitme noktasına geldi. Tertip komitesi halka mitinge katılım çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve sivil toplum örgütlerinin, Diyarbakır’da gerçekleştireceği "1 Eylül Dünya Barış Günü" mitinginin hazırlık çalışmaları tamamlanmak üzere. İstasyon Meydanı’nda saat 15.00’te başlayacak mitingin şiarı “Onurlu barış için demokratik çözüm” olacak. Miting için mahallelerde halk toplantıları yapılırken, esnaf ve yurttaşlara bildiri dağıtıldı. Yarın düzenlenecek miting için son hazırlıklar sürerken, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun kararı ile “kayyum”, “Saray” ile “Savaş” sözcüklerinin yer aldığı sloganların atılmaması uyarısı yapıldı. Mitingin tertip komitesi ile katılımcılar yarın ki mitinge katılım çağrısında bulundu.

KAYUM, SAVAŞ VE SARAY KELİMELERİNE İZİN YOK!

Tertip Komitesi Başkanı Sayit Demir mahalle mahalle sokak sokak çalışmalarını sürdüklerini belirterek, “Yüze yakın pankart hazırladık. Diyarbakır’ın birçok yerine astık. Merkez ve ilçelerde yüz bin bildiri milletvekillerinin katılımı ile dağıtıldı. Bu akşam da teknik hazırlıklarımızı yapacağız. Alanı bayraklar ile renklendireceğiz. İçinde 'savaş', 'kayyum' ve 'Saray' geçen sloganlara izin verilmedi. Yarın alana girişlerin yapıldığı 3 kapı var, bu kapılarda görevli arkadaşlarımız olacak. Her kapıda 2 avukat ve arkadaşlarımız olacak. Kapılarda yaşanacak olan hukuksuz bir durumun önüne geçmek için arkadaşlarımız hazır olacak” dedi.

Yoğun katılımın beklendiği miting de, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit ile yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın konuşmacı olarak katılacağını kaydeden Demir, “Sanatçılar Mem Ararat ile Şêrzat sahne alacak. Bu yılki miting atanan kayyumlardan kaynaklı daha da önemli bir hal almış durumda. Kayyum politikalarına karşı savaş politikalarına karşı miting alanında sesimizi yükseltelim. O gün kayyuma ve savaşa karşı barışı kitlesel bir şekilde karşılayalım” diye konuştu.

'KADINLARIN KATILIMI ÖNEMLİ'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık da 1 Eylül Dünya Barış Gününün uluslararası anlamda barışın yüksek sesle haykırıldığı ve insanoğlunun barışa olan özlemini en fazla dile getirdiği bir gün olduğunu kaydederek, "Biz Kürtler olarak da yaşadığımız bu savaş ve yıkım dolayısıyla yıllardır barış istiyoruz. 1 Eylül’de bu talebimizi daha fazla yükseltiyoruz" dedi. Kadın iradesinin sürekli yok sayıldığı bir ortamda kadınların mitinge katılımının önemli olduğunu belirten Alökmen, "Toplumsal sorun olarak başa alınacak sorun, kadın sorunudur. Kadın katliamlarının bu kadar su yüzüne çıktığı, kadın düşmanlığının bu kadar pervasızlaştığı bir dönemde katılım önemlidir. Kadın iradesinin aslında 200 yıllık bir mücadeleyle kazandıklarını bir anda nasıl yok etmeye çalıştığı bir iktidar gerçeği karşısına hem barışı hem de kadın özgürlüğünü savunmak ve toplumsal iradeye sahip çıkmak için alana çıkmak çok önemli. Özellikle kadınları o meydanda hem kazanılmış haklarına sahip çıkmaya hem de daha fazla özgürlük için 1 Eylül’de meydana bekliyoruz" şeklinde konuştu. (Kaynak: MA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.