Baro Başkanı Aydın: Gidişat tehlikeli!

Baro Başkanı Aydın: Gidişat tehlikeli!
Seçim faaliyetleri kapsamında yaşanan sert söylemleri değerlendiren Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, "Bu da son derece tehlikeli bir gidişattır." dedi.

Tigris Haber - Diyarbakır Barosu, her hafta Diyarbakır adliyesi önünde düzenlediği Tahir Elçi'yi anma etkinliğinin 169'uncusunu gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Tahir Elçi, cinayetin soruşturma dosyasında bir ilerleme olmadığını söyledi.

Tahir Elçi cinayetinin soruşturma dosyasına ilişkin rapor düzenlenmesi için Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini hatırlatan Aydın, "Yaklaşık 3 buçuk yıl dosya Diyarbakır'da bekletildi. Bu süre sonunda dosya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Umarım bu süreç 3 yıl sürmez daha kısa daha makul bir süre içerisinde bu soruşturma dosyası, bu rapor hazırlanır. Buradaki savcılara, soruşturma makamına iletilir. Bu sürecin kısa olmasını umuyor ve diliyoruz." diye konuştu.

Toplumu kutuplaştıran bir dil kullanılıyor

Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne değinen Aydın, "Yakın tarihimizin en sert polemiklerine sebep olan bir propaganda, bir seçim kampanya süreci yaşadık. Maalesef ayrıştıran, kutuplaştıran, ötekileştiren bir nefret diliyle bir seçim kampanyasına tanık olduk. Politik aktörlerin, kanaat önderlerinin, toplumun önde gelenlerinin kullandığı şiddet dili, kullandığı nefret dili, maalesef geniş halk tabanında çok daha sert uygulanmaya konulmaktadır, dolayısıyla bu bizim için son derece üzücü bir durumdur" ifadelerini kullandı.

‘Hukukun üstünlüğü açısından son derece tehlikeli bir söylem’

Anayasal kurumlar tarafından verilen kararların tanınmaması gibi bir eğilim var olduğunu belirten Aydın, "Maalesef bu konuda söylemler söz konusudur. Bu da son derece tehlikeli bir gidişattır. Demokratik hukuk devleti, hukukun üstünlüğü açısından son derece tehlikeli bir söylemdir. Bu söylemin de umarım ki bu sadece bir seçim propagandası, bir seçim malzemesi olarak yerinde durur. Aksi durumda, hukuk devleti ilkelerini de biz ciddi bir şekilde temelinden sarsmış olacağız. Bunu kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Baro başkanından muhtarlara sağduyu çağrısı

Pazar günü yapılacak seçimler arasında muhtarlık seçimlerinin de olacağını hatırlatan Aydın, geçmişte muhtarlık seçimleri nedeniyle yaşanan ve can kayıplarıyla sonuçlanan rekabete atıfta bulundu. Aydın, hiçbir mevki makamın insan yaşamından önemli olmadığını vurgulayarak, muhtarlar adaylarını olaylar karşısında sağduyulu olmaya çağırdı.

Aydın, seçmenlerden sandık başına giderek oylarını kullanmasını isteyerek konuşmasını sonlandırdı.

Eylem, yapılan oturma eyleminin ardından sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.