Baro Başkanları: Barolar siyasallaşacak

Baro Başkanları: Barolar siyasallaşacak
Çoklu baro düzenlemesine karşı Meclis önünde oturma eylemlerini sürdüren baro başkanları, meclis önünde sabaha kadar bekleyip hükümet yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyerek herhangi bir anlaşmanın olmadığını dile getirdiler.

TİGRİS HABER - Meclis önündeki eylemde yer alan Diyarbakır, Muş ve Bingöl Barosu başkanları, çoklu baro düzenlemesine karşı çıktıklarını belirterek mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

“Mitingimiz valilik tarafından komik bir gerekçe ile iptal edildi”

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın. “Baro Başkanlarımızla birlikte dün akşam buraya geldik. Yaklaşık 25 baro başkanı var. Ancak bugün sayımız artacak ve yaklaşık 60 baro başkanı bizimle beraber olacak. Doğrusu burada bazı olumsuz şeyler yaşandı. Özellikle başkanlarımızın Meclis’e girmesi, Adalet Komisyonu’ndaki tartışmalara katılması reddedildi. Sadece 3 baro başkanının komisyona girmesi kabul edildi. Bizler de bu meselenin tüm baro başkanlarının hazır bulunmasını nedenleriyle anlattık. Halen bu noktadayız. Burada durmaya devam edeceğiz. Bu yasada geri adım atılana kadar buraya durmaya devam edeceğiz.  Mücadelemizi, direnişimizi sürdüreceğiz.

Bugün yapılmak istenen mitingimiz valilik tarafından komik bir gerekçe ile iptal edildi. Eğer bir tehlike varsa o da şu anda TBMM’de olurdu. Çünkü şu anda 100’e yakın hasta var burada. Eğer ki Meclis tatil edilmiş olsaydı, biz bunu anlardık ancak Meclis’in çalışıyor olması ve mitingimizin yasaklanması maalesef bu konudaki çabalarını çok inandırıcı bulmuyoruz.

“ÇOKLU BARONUN SAKINCALARI ÜZERİNDE BÜTÜN BAROLAR HEMFİKİR”

Muş Barosu Başkanı Feridun Taş: “Biz bölge barolarıyla birlikte dün yola çıktık. Akşam üzerine Meclis’in önüne geldik. Sabaha kadar Meclis önünde bekledik. Dün akşam istişare toplantıları yaptık. İktidar yetkilileriyle görüşme yapıldı. Fakat sonuçta anlaşma olmadı. Tüm baro başkanlarını Meclis’e girmesi ve hepimizin izlemesi gerektiğini söyledik. Uzlaşma olmayınca biz de sabaha kadar bekledik. Sabah da eksik olan baro başkanları da katıldılar. Baro başkanları çalışıyorlar. Öğleden sonra bir etkinlik yapacağız. Defalarca deklere ettik. Yasa tasarısını 80 baro olarak geri çekilmesini istedik. Bütün barolar karşı. Ama iktidar çıkartacağını söylüyor. Bu yasa çıkınca neler olur. Çoklu baronun sakıncaları üzerinde bütün barolar hemfikir.”

BAROLAR SİYASALLAŞACAK’

Bingöl Baro Başkanı Hanifi Budancamanak: “Bu yasa barolar ve avukatlarla direk ilgili. Baroların ve avukatların görüşmeleri alınmadan hazırlandı. Buna itirazımız var. Bizim de görüşümüz alınsın. Bu yasa görüşülürken baro başkanların dinlensin, bunun sakıncalarını anlatalım. Bu yasa sakıncalıdır. Vatandaşların güvenliğini tehlikeye atacaktır. Yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğüne zarar verecek bir yasadır. Çoklu baro, baroların siyasallaşması için getirilen değil, getirilmesi halinde baroları siyasallaştıracak bir düzenlemedir. Sesimize kulak verilmesini talep ediyoruz. Gazeteciler içeri alınmıyor. Baro başkanlarına dahil zorluklar çıkartıyorlar. Savunmanın etkin ve güçlü olması için mücadelemize devam edeceğiz. Umarız aklı selim galip gelir ve bu düzenleme geri çekilir.” (Kaynak: MA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.