Baro başkanları komisyona alınmadı

Baro başkanları komisyona alınmadı
AK Parti’nin çoklu baro için hazırladığı yasa teklifinin Adalet Komisyonu görüşmelerinde yer almak isteyen aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 7 baro başkanının talebi reddedildi.

AK Parti’nin çoklu baro için hazırladığı yasa teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’nda yarın görüşülmeye başlanacak. Sürecin başından bu yana kendilerinden görüş alınmadığını savunan ve görüşmelere dahil olmak istediklerini açıklayan barolar, Adalet Komisyonu’na katılmaları için aralarında 7 kişiden oluşan heyet belirledi.

7 baronun başvurusu ret edildi, gerekçe bildirilmedi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen aracılığı ile görüşmelerde yer almak isteyen İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir ve Düzce Barosu Başkanı Azade Ay, Adalet Komisyonu’na başvurdu. Baro başkanların komisyon toplantılarına katılma isteği, Adalet Komisyonu tarafından reddedildi. Ret gerekçesi bildirilmedi.

Diğer yandan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu da komisyona davet yazısına henüz cevap vermediği için görüşmelere katılıp katılmayacağı henüz netleşmedi.

‘Yılmadık, mücadeleye devam edeceğiz’

Komisyona katılmak için başvuruda bulunan Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir, “Başından bu yana barolar ile görüştüklerini söylediler. Bizlerin görüşleri alınmadan hazırlanan yasa teklifi görüşülürken dahi orada olmamızı istemiyorlar. Başvurumuzu reddettiler ama yılmadık. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum