Baro: failler bulunsun

Baro: failler bulunsun
Diyarbakır Barosu avukatları, Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için adliye binası önünde yaptıkları anmada katillerin bulunmasını istedi.

Anma etkinliğinde konuşan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Cihan İpek, “Savcılar görevlerini hakkıyla yapsınlar. Bir soruşturma dosyasının bu kadar uzun sürmesi vicdanları rahatsız etmektedir. Herhangi bir engel bahane kabul etmiyoruz ve Adalet Bakanının vermiş olduğu sözü yerine getirmesini bekliyoruz” ifadelerini kullanıldı.

 

Diyarbakır Barosu, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin 98'inci gününde Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. "Em te ji bîr nakin" pankartı açılan açıklamada, üzerinde Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu dövizler taşındı. Çok sayıda avukatın katıldığı açıklamada konuşan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cihan İpek, Elçi'nin katledilmesinin ardından yaklaşık 3 ay geçtiğini ancak faillerinin hala bulunmadığını söyledi.

 

 “Tahir Elçi’nin soruşturma dosyasında da savcıları göreve çağırıyoruz”

Cihan ipek, soruşturma dosyasında basınla paylaşılan bilgiler dışında herhangi bir gelişme olmadığını söyledi. İpek, “ Dikkat edilirse Cumhurbaşkanının şahsına yönelik en ufak bir eleştiri olduğunda savcıları göreve çağırıyor. Biz de Cumhurbaşkanının bu sözünü tekrarlayarak, baro başkanımız Tahir Elçi’nin soruşturma dosyasında da savcıları göreve çağırıyoruz. Savcılar görevlerini hakkıyla yapsınlar ve bir soruşturma dosyasının bu kadar uzun süre sürüncemede kalması kamuoyu vicdanını ve baromuzdaki tüm avukat arkadaşlarımızın vicdanını rahatsız etmektedir. Her ne kadar kamuoyunun vicdanında bu olayın karileri, failleri ve bu olayın nasıl olduğu şeklini, yönünü almış ise de somut olarak adli yargının bu hususu ayrıca da açığa çıkarması gerekir.  Herhangi bir engel bahane kabul etmiyoruz ve Adalet Bakanının vermiş olduğu sözü yerine getirmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Cihan İpek’in konuşmasının ardından yapılan 5 dakikalık oturma eylemi ile 98. gününde yapılan Tahir Elçi anması sonlandırıldı.

Ali Abbas YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.