'Başbakan sağ oldukça süreç devam edecek'

'Başbakan sağ oldukça süreç devam edecek'
AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, Çözüm sürecinin neye mal olursa olsun sürdürüleceğini belirterek, “Başbakan sağ olduğu müddetçe süreç devam edecek” dedi.

Mehmet Pişkin

Diyarbakır-Ak Parti Diyarbakır milletvekili ve Diyarbakır  Büyükşehir  Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu "Çözüm sürecinin devam etmemesinin tek koşulu bizim ortadan kalkmamızdır. Biz halen varsak çözüm süreci de vardır" dedi. Dün Tigris Haber gazetesini ziyaret eden Ensarioğlu çözüm süreci ile ilgili sorduğumuz bir soru üzerine, sürecin hasasiyetle sürdürüldüğünü kaydederek; "Çözüm süreci, sayın Başbakan'ın siyasi hayatından daha değerli bulduğunu söylediği bir konu. Başbakan'ın asla neye mal olursa olsun vazgeçmeyeceği Türkiye'nin en önemli projesidir. Onun için biz ve partimiz var olduğu, Başbakan sağ olduğu müddetçe çözüm süreci devam edecek. Sürecin devamının tek koşulu bizim ortadan kalkmamızdır. Biz varsak çözüm sürecide var.’MİT Öcalan’la sürekli görüşüyor’ diyorlar.  Bu işleri ülkede MİT yürütmeyecek de kim yürütecek? Bu işin bir tarafı devletse, bir tarafı da PKK  ve lideridir. Öcalan, süreçteki faaliyetleri için kiminle görüşmesi gerekiyorsa onunla görüşür. Yoksa iş olsun diye ben de gideyim, o da gitsin yani orası ziyaretgâh değil.

Herkesin görevi belli olacak

 Dünyada böyle. Sistem oturuyor. Türkiye'de yasal olmayan hiç bir alan bırakmayacağız. Oslo görüşmelerinde MİT yasasında açık varsa ve bundan birileri faydalanıp süreci sabote edebiliyorsa, MİT'in yürüttüğü bir dış operasyonda TIR’ları sabote edilmeye çalışılıyorsa yasadaki açıklar kapatılmalı." Diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.