Başbakanı tehdit eden eski asker gözaltına alındı

Başbakanı tehdit eden eski asker gözaltına alındı
Belçika Başbakanı Alexander De Croo'yu sosyal medyada yayınladığı bir video ile ölümle tehdit eden Belçikalı çeteci eski asker Sam. H. Norveç'te gözaltına alındı.

TİGRİS HABER - Sosyal medyada yayınladığı bir videoda Belçika Başbakanı Alexander De Croo'yu ölümle tehdit eden Belçikalı çeteci eski asker Sam H.'nin Norveç'te gözaltına alındığı basına duyuruldu.

BBC'nin haberine göre, sosyal medyada paylaşılan videoda, eski askerin Belçika Başbakanı De Croo'nun fotoğrafına ateş ettiği görülüyor, Belçika hükümetinin istifa etmemesi halinde 'kan gölü' olacağı söyleniyordu. Norveç'te yakalanan şüpheli, 'terör saldırısı planlama' şüphesiyle gözaltına alındı. Başbakan, tehdit sonrası katıldığı halka açık etkinlikleri iptal etmezken, polis dün şüphelinin Leopoldsburg kasabasındaki evinde arama yaptı.

Çetecilikte ordudan atılmış

Şüpheli hakkında açıklama yapan Belçika Savunma Bakanı Ludivine Dedonder, 29 yaşındaki eski asker Sam H.'nin bir motosiklet çetesi ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Belçika ordusundan atıldığını ve halihazırda gözetim altında olduğunu söyledi. Buna göre, şüphelinin ordu kimlik kartı da Mayıs 2022'de iptal edilmişti.

Şüpheli, yayınladığı hükümet karşıtı videoda, İngilizce açıklama yaparak, Norveç'te olduğunu ve 'hayatta kalmaya kararlı olduğunu' söylemişti. Ölüm tehdidi konusunda açıklama yapan Başbakan De Croo, "Güvenlik güçlerimizi dinliyorum; onların değerlendirmesi, saklanmam ya da endişelenmem için sebep olmadığı yönünde" demişti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.