“Başbakanın devam etme şansı kalmadı”

“Başbakanın devam etme şansı kalmadı”
"Yüzde 55 oy alsa bile. İçerde ve dışarıda bu kadar kavga ile mümkün değil. Yeni Türkiye kurulacak bu düzen gitmez"

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yeni bir Türkiye kurulduğunu, Başbakan'ın bu kafa ile devam etme şansının kalmadığını belirterek, "Yüzde 55 oy alsa bile. İçerde ve dışarıda bu kadar kavga ile mümkün değil. Yeni Türkiye kurulacak bu düzen gitmez" dedi.

 

ANKARA - BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır Cezaevi inşaatı mağduru taşeron işçilerle birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Tan, başından beri hükümete "Şu yatırımı veya bu yatırımı yaptık diyorsunuz ama bizim bölgemize sürekli cezaevi yapıyorsunuz" dediklerini hatırlatarak, Diyarbakır'a yapılan cezaevinin ise neredeyse bir şehir kadar olduğunu kaydetti. Tan, bölgedeki bütün yatırımların bir şekilde belirli müteahhitler arasında verildiğini, bunların önemli bir kısmının ise bölgeye gelmeden taşeronları kullanarak bunları yaptıklarını kaydetti. Tan, Diyarbakır Cezaevi inşaatında yaşanan sıkıntının da bu olduğunu kaydederek, aynı inşaatta iş yapan taşeron şirketlerin de çeklerinin karşılık bulmadığını ve paralarının verilmediğini ifade etti. Tan, mağduriyetin diz boyu olduğunu ve mağduriyetin anlatılacağı muhatapların ise bulunmadığını kaydetti.  İhalelerin Ankara'da kapalı kapıların ardından yapıldığını ve ihaleleri alanların büyük bir kısmının ise Karadenizli olduğunu kaydederek, cezaevi inşaatında ise Çorum ve Bursalı müteahhitlerin çalıştığını belirtti. Tan, "Bu iktidar ihale kanununu 160 sefer değişiklik yapmıştır. Doğru düzgün bir ihale kanunu yapın, borç alacak ve verecek kanunlarını bir şekle bağlayın" dedi.

“Kayserili tüccar hesabı ile ülke yönetilmez”

Tan, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İnternet yasasına ilişkin AK Parti'nin arayışını değerlendiren Tan, bunun skandal olduğunu belirtti. Tan, "Bu bakkal hesabıdır. Sayın Cumhurbaşkanı AKP'li değildir. Herkesin Cumhurbaşkanı'dır. Siyasetin zaten bütün çivileri çıktı, bu son çivinin de çıkmasıdır. Eğer bu iki madde doğru değilse siz veto edersiniz ondan sonra değişir. Yanlış ise niye tasdik ettiniz. Kayserili tüccar hesabı ile ülke yönetilmez. Yeni bir Türkiye kuruluyor. Başbakan'ın bu kafa ile devam etme şansı kalmamıştır. Yüzde 55 oy alsa bile. İçerde ve dışarıda bu kadar kavga ile mümkün değil. Başbakan yeni bir anayasa ile iç ve dış baskıyı durduracak. Herkese bıçak sallama ile ülke yönetilemez. Yeni Türkiye kurulacak bu düzen gitmez" diye konuştu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.