Başkan adayı Asena’dan Yenişehir’e 65 proje

Başkan adayı Asena’dan Yenişehir’e 65 proje
Yenişehir Ak Parti Belediye Başkan Adayı Muhammet Asena “65 projemiz var, halkımızla paylaşacağız, kazandığımızda da hayata geçireceğiz” dedi.

TİGRİS HABER - Yenişehir Ak Parti Belediye Başkan Adayı Muhammet Asena’nın şimdiye kadar paylaştığı 9 proje Yenişehirlilerden yoğun ilgi gördü. Asena, zaman zaman açıklayacağı projelerinin Yenişehir’in ana sorununa çözüm olacak nitelikte olduğunu belirterek, “65 projemiz var, halkımızla paylaşacağız, kazandığımızda da hayata geçireceğiz” dedi.

muhammed-asena-1.jpeg

Ak Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Muhammet Asena, Yenişehir’in doğup büyüdüğü bir ilçe olduğu için çok iyi tanıdığını ve bildiğini ifade ederek, “En samimi en içten arkadaşlıklarımı hep buradan edindim. Sevmeyi sevilmeyi, vefakârlığı, dürüstlüğü ahde vefayı bana bu ilçenin sakinleri öğretti. Yardımlaşmanın birliğin beraberliğin gücünü, neyi başarabileceğimizi bize bu sokaklar öğretti. Bu sokaklardan Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandım. Çünkü bazen kazanmak başka çareniz olmaz. Bizden sonra çok sayıda mahalleden gencimiz çok iyi üniversitelere yerleşti. Duydukça gurur duydum. Yetmez bana göre, çünkü daha iyisini okumaktan başka çaremiz yok” dedi.

“Gençlerimizin yurtdışında köklü üniversitede okumaları hayalimdir”

Gençlerin yurtdışında çok köklü Üniversitelerde okumalarının en büyük hayali olduğunun altını çizen Asena, “Geçen duydum bu mahallerden bağımlı olarak tanıştığım ÇEMATEM’de tedavi ettiğimiz bir gencimiz dünyanın köklü üniversitelerinin birinde Mühendis olarak okuyor. Neden olmasın diyorum, bu çocukların gençlerin kaderi burada doğmak olmamalı, sosyal belediyecilik bu gençlere sahip çıkmalı. Bakın bağımlı diyorum, şükür elinden tutulunca nerelere gelebiliyor” diye konuştu.

muhammed-asena-2.jpeg

Yenişehir için 65 Proje

AK Parti Yenişehir Belediye Başkan adayı Asena, Yenişehir İçin 65 Proje hazırladıklarının altını çizerek, “Bu projelerin her biri sahadan gelen talepler. Adaylığım açıklanmadan önce kendi ekibimle yaptığım fizibilite sonucu oluşturduğumuz çalışmalar. Proje ekibimiz tamam deyip durmuyor. Neden? Çünkü halktan inanılmaz bir teveccüh var. Çünkü benim ve ekibimin yapacaklarını biliyorlar. Her gün projelere yenileri ekleniyor” ifadelerini kullandı.

İşte o 9 Proje

Yenişehir Belediye Başkan Adayı Muhammet Asena’nın sosyal medya hesaplarında şimdiye kadar videolu paylaştığı işte o 9 projesi:

1. Yenişehir'de Güvenli ve Modern Yerinde Dönüşüm Projeleri : Deprem riski taşıyan eski binaların yerinde dönüşümü sağlanacak, modern ve güvenli yaşam alanları oluşturulacak.

2. “Çocuğum Güvende” Eğlence Sokakları Projesi: Dar sokaklı semtlerimizde çocukların oyun oynayabileceği çok sayıda güvenli Çocuk sokakları oluşturulacak.

3. Her Mahalleye Doğalgaz Projesi; Doğalgaza erişimi olmayan mahallelere doğalgaz hizmeti getirilerek, yaşam kalitesi artırılacak ve kış aylarında ısınma sorunu çözülecek.

4. Her Mahalleye Bir Kreş Projesi: Çalışan annelerin ve çocukların ihtiyaçlarına yönelik olarak her mahalleye bir kreş açılacak, çocukların sosyal ve bilişsel gelişimlerini destekleyecek eğitim programları sunulacak.

5. Çocuklarımız İçin Uygulamalı Tarım Bahçeleri Projesi: Çocuklarımızın doğa ile iç içe büyümesini sağlamak amacıyla, Yenişehir'in çeşitli bölgelerinde uygulamalı Tarım Bahçeleri oluşturulacak.

6. Yenişehir’in vizyon öğrencileri Projesi: Yenişehir’de bulunan başarılı çocuklarımızın yurtdışında iyi üniversitelerde okuması için gerekli burs ve danışmanlık desteği verilecek.

7. Yenişehir alanları içinde vakıf üniversitesi: Belediyemizin de ortağı olduğu ve belediyemizin ortaklığı oranınca Yenişehirlilere indirim yapılacak Vakıf Üniversitesi Kurulacak.

8. Her Semte Sosyal Market Projesi: Dar gelirli ailelerin gıda ve temel ihtiyaçlara erişimini kolaylaştırmak için; her semte en az bir adet “Sosyal Market” kurulacak.

9. Yenişehir Semt Poliklinikleri Projesi: Sağlık hizmetine daha kolay erişim sağlamak ve randevu sistemini rahatlatmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ile koordineli Yenişehir Semt poliklinikleri yapılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.