Başkanlık için ilk başvuru HDP’den

Başkanlık için ilk başvuru HDP’den
TBMM Başkanlığı için yapılacak seçime ilk başvuru HDP'den geldi. HDP Grubu'nun Meclis Başkan Adayı Erol Katırcıoğlu'nun ismi Meclis Sekreterliği’ne sunuldu.

TİGRİS HABER - HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ile Saruhan Oluç, Meclis Başkanlığı seçimleri için HDP Grubu’nun Meclis Başkan Adayı Erol Katırcıoğlu’nun ismini Meclis Genel Sekreterliği’ne sundular.

Anayasa ve iç tüzük gereği yapılacak ikinci dönem Meclis Başkanlığı seçiminde aday olmak isteyenler için süre bugün itibariyle başladı. Beş gün sürecek adaylık başvurularının ardından 7 Temmuz’da seçim turları başlayacak. Başkanlık için adaylardan birinin ilk iki turda nitelikli çoğunluk olan 400, üçüncü turda ise salt çoğunluğun karşılığı olan 301 oy alması gerekecek.

Mevcut Başkan Mustafa Şentop, yeni dönem için adaylığı kesinleşen ilk isimdi. Şentop’un adaylığına AK Parti’nin yanı sıra MHP de destek verecek.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in CHP’nin Meclis Başkan Adayı’nın Haluk Koç olduğunu duyurmasının ardından HDP’den de yazılı bir açıklama geldi. HDP açıklamasında, “7 Temmuz Salı günü yapılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık seçiminde Parlamento Grubumuzun adayı olarak İstanbul Milletvekilimiz Erol Katırcıoğlu belirlenmiştir” duyurusu yapıldı.

BAŞVURU YAPILDI

Bugün başlayan seçim turlarında, TBMM Genel Sekreterliği’ne ilk başvuruyu yapan HDP oldu. HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ile Saruhan Oluç, bugün TBMM Başkanlık adaylığı için TBMM Genel Sekreterliği’ne başvuru dilekçesini verdi.

Erol Katırcıoğlu kimdir?

Erol Katırcıoğlu, 1951’de İstanbul’da doğdu. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi. 1981’de özel öğrenci statüsüyle doktora çalışmaları için ABD’nin Wisconsin Üniversitesi’ne gitti. 1985’te Marmara Üniversitesi’nden doktor unvanı aldı. Wisconsin Üniversitesi’nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalıştı. 1987’de Marmara Üniversitesi İngilizce Ekonomi Bölümü’nde öğretim üyeliğine başladı. 1990’da doçent oldu. 1991-1993 yılları arasında 49. hükümette Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü’nün ekonomi danışmanlığını yaptı ve aynı yıllarda Rekabet Yasası’nın hazırlık komisyonunda iktisatçı üye olarak çalıştı. 1996’da profesörlüğe yükseldi. 2001-2005 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne Rektör Yardımcısı olarak geçti. 2005’te aynı üniversitede Ekonomi Bölüm Başkanlığı yaptı. 2008’de Mütevelli Heyeti Üyeliği’ne seçildi. 2012’de Bilgi Üniversitesi’yle yollarını ayırdı ve Marmara Üniversitesi’ne döndü. 2016 yılında aynı kurumdan emekli oldu. 1996’dan bu yana çeşitli günlük gazetelerde yazılar kaleme aldı. (Kaynak: ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.