Batı'nın korkulu rüyası: Zırhlı trenle Rusya'ya gidecek

Batı'nın korkulu rüyası: Zırhlı trenle Rusya'ya gidecek
26 Temmuz 2023 günü Kuzey Kore'yi ziyaret eden ve gelişmi füzeleri yerinde gören Rusya Savunma Bakanı Şoygu Batılı yayın organlarında kaygıları ifade eden haberlerin yayınlanmasına neden olmuştu.

TİGRİS HABER - 26 Temmuz 2023 günü Kuzey Kore'yi ziyaret eden ve gelişmi füzeleri yerinde gören Rusya Savunma Bakanı Şoygu Batılı yayın organlarında kaygıları ifade eden haberlerin yayınlanmasına neden olmuştu. Askeri uzmanlar ziyaretle ilgili Rusya'nın Kuzey Kore'nin daha gelişmiş silahlar üretmesi için alt yapı sunduğuna dair verilerin olduğunu iddia ederken, Rusya'ya zırhlı trenle gidecek Kuzey Kore liderinin Rusya'ya silah tedarikini konuşmaya gittiği üzerinde duruluyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere bu ay özel zırhlı treniyle Rusya'ya gidecek.

ABD ve Avrupa medyasına yansıyan haberlere göre, Kim, ender yurt dışı gezilerinden birinde başkent Pyongyang'dan Rusya'nın Pasifik kıyısındaki Vladivostok'a gidecek ve burada Putin'le bir araya gelecek.

İki lider, Vladivostok'ta, Moskova'nın uydular ve nükleer enerjili denizaltılar gibi ileri teknolojiyi Kuzey Kore'ye satması karşılığında, Kim'in Rusya'ya top mermileri ve tanksavar füzeleri göndermesini görüşeceği değerlendiriliyor.

ABD, iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin artmasından endişe duyarken, Rusya, Kuzey Kore ile ortak askeri tatbikatlar düzenlemeyi tartıştığını açıklamıştı.

Her iki lider de 10-13 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan Doğu Ekonomik Forumu'na katılmak üzere Vladivostok'ta olacak. Kim, aynı zamanda Rusya'nın Pasifik filosuna ait donanma gemilerinin yanaştığı Pier 33'ü de ziyaret etmeyi planlıyor.

Kim'in ziyareti, ABD'nin düşmanı olarak kabul ettiği iki lider arasındaki kişisel bağların da güçlendiğini gösteriyor. Beyaz Saray, gizliliği kaldırılmış istihbarata atıfta bulunarak, Kim ve Putin'in olası bir silah anlaşmasını tartışan mektup alışverişinde bulunduklarını duyurdu.

Beyaz Saray sözcüsü John F. Kirby, iki ülke arasındaki askeri işbirliğine ilişkin üst düzey görüşmelerin "aktif olarak ilerlediğini" söyledi.

ABD'li yetkililer, iki lider arasındaki kişisel bağların durumu hakkında daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti. (Haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.