Batman Belediyesi Eşbaşkanı Demir tutuklandı

Batman Belediyesi Eşbaşkanı Demir tutuklandı
İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan HDP'li Batman Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir, "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklandı.

TİGRİS HABER - Yerine kayyım atanarak görevden alınan Batman Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Demir “örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü DTK soruşturması kapsamında dün Batman’da gözaltına alınan Batman Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Demir, Diyarbakır’a getirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından bugün adliyeye getirilen Demir, savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Demir, savunmasında, üzerine atılı suçlamaları reddederek, DTK ile ilgili daha önce hakkında açılın 4 davadan ikisinden beraat ettiğini söyledi. Demir, “AKP Genel Başkanının seçimlerden önce siz kazansanız da kayyım atayacağız söylemine rağmen seçimi kazandık. Şu anda siyasi temsiliyeti olan kişiler seçilmiştir. Yani şu anda minare çalınmış ve kılıf uydurulmaya çalışılmaktadır” dedi.

DTK hakkında konuşan Demir, “DTK’ye katılım bazında Galip Ensarioğlu, Yasin Aktay gibi AK Partili ve çeşitli siyasi partilerden temsilciler ile birçok sivil toplum örgütlerinin katılımı sağlanıyordu” ifadelerini kullandı.

Hakimlikteki sorgunun ardından Demir, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.