Batman Eğitim Sen’den 23 Kasım Ankara mitingine çağrı

Batman Eğitim Sen’den 23 Kasım Ankara mitingine çağrı
Eğitim Sen Genel Sekreteri Velat Kaya, “Haklarımız, geleceğimiz ve eğitim hakkı” sloganıyla 23 Kasım'da Ankara’da düzenleyecekleri mitinge katılım çağrısında bulundu.

Eğitim Sen Batman Şubesi, sendikanın 23 Kasım'da "Halklarımız, geleceğimiz ve eğitim hakkı" sloganıyla Ankara’da düzenleyeceği mitinge çağrı yaptı. Sendika binasındaki açıklamaya, Eğitim Sen Genel Sekreteri Velat Kaya, Eğitim Sen Şube Eşbaşkanı Necati Dadak ile sendika üyeleri katıldı.

“ İktidar, işçi ve emekçiyi sefalete, açlığa mahkum etmiştir”

 Eğitim Sen Genel Sekreteri Velat Kaya, kayyumların atamalarına tepki göstererek,  “23 Kasım'da öğrencilerimizin, velilerimizin, yüz bini aşkın KHK'linin, atanamayan öğretmenlerin sesi olmaya ve onların taleplerini dile getirmeye çalışacağız. Biz savaş ile ekonominin de bağını kuran ve onu teşhir eden bir noktadan yaklaşmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz aylarda Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecini yaşadık. TİS'te sermayeye, ranta, betona pay ayıran iktidar, işçi ve emekçiyi ise sefalete, açlığa mahkum etmiştir” dedi.

 Emekçilere seslenen Kaya, mitinge katılım çağrısında bulundu.

Eğitim Sen yöneticisi Ruşen Güneş de, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin katılımıyla Batman başta olmak üzere 7 ayrı kentte miting çalışması yürüttüklerini belirterek, mitingde anadilde eğitimin de gündemlerinde olacağını söyledi. Güneş, toplumun tüm kesimlerini mitinge davet etti. (Kaynak: MA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.