Batman'da 10 ayda 2 bin 870 kişi organ bağışında bulundu

Batman'da 10 ayda 2 bin 870 kişi organ bağışında bulundu
İl Sağlık Müdürü Osman Sünger, Organ ve Doku Bağışı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Batman'da her geçen gün organ bağışına olan ilginin arttığını söyledi.

Tigris Haber- Organ bağışının önemine değinen Sünger, "Organ bağışı bazen görmeyen bir insanın görmesini, bazen de hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlamaktır." dedi.

Sünger geçen yıl kasım ayı itibarıyla Batman'da bin 684 olan organ bağış sayısının bu yılın kasım ayında 2 bin 870'e ulaştığını dile getirerek, organ bağışında hala istenilen seviyeye ulaşılamadığını aktardı.

"Empati yaparak hasta ve yakınlarını anlayabilir, bağışlarla bir hayat kurtarabiliriz. Bizler de bir gün organ bağışına ihtiyaç duyabiliriz." diyen Sünger, organ bağışında bulunmak isteyenlerin Toplum Sağlığı merkezleri, kamu hastaneleri ve özel hastanelere başvurarak hayat kurtarmak için bir adım atabileceklerini kaydetti.

Sünger, Türkiye genelinde şu anda 22 bin 359 böbrek, 5 ince bağırsak, bin 71 kalp, 4 kalp kapağı, 2 bin 129 karaciğer ve 295 pankreas olmak üzere 25 bin 827 hastanın organ nakli beklediğini belirtti. (AA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.