Batman'da binler miting alanına yürüyor

Batman'da binler miting alanına yürüyor
Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamaları için bir araya gelen binlerce işçi ve emekçi, kortej halinde mitingin yapılacağı alana yürüyor.

TİGRİS HABER - Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması için Batman'a çevre il ve ilçelerden gelen emekçi gruplar, miting alanına girmeye başladı.

batman-1-mayis-4.jpeg

"Yoksulluğa, güvencesizliğe, sömürü ve baskılara karşı; birliğimizi, mücadeleyi, dayanışmayı, umudu büyütmek için haydi 1 Mayıs’a" şiarıyla düzenlenen bölge mitingi için bir araya gelen platform bileşenleri, siyasi parti temsilcileri ve çevre kentlerden gelen çok sayıda işçi, emekçi, Turgut Özal Bulvarı’nda bulunan Word Mar Kavşağında toplandı.

batman-1-mayis-1.jpeg

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Döne Gevher ve Petrol İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal’ın konuşmacı olarak yer aldığı miting için bir araya gelen binlerce kişi, uzun süre halay çekerek işçi bayramını coşkuyla kutlama çalışıyor.

batman-1-mayis-4-001.jpeg

Kürtçe ve Türkçe sloganların atıldığı aynı şekilde hem Kürtçe hem Türkçe yazılı dövizler taşıyan emekçiler, kortej halinde davul ve zurna eşliğinde mitingin gerçekleştirileceği 8 Mart Kadın Parkı’na doğru yürüyüşleri devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.