Batman’da HDP'li Belde Belediyesi başkanından istifa

Batman’da HDP'li Belde Belediyesi başkanından  istifa
Batman Kozluk’ta HDP'den istifa eden Bekirhan Belde Belediyesi Başkanı Fırat Karabulut, belediye binasından Kürtçe tabelayı da indirdi.

Mezopotamya Ajansının haberine göre, Batman'ın Kozluk İlçesine bağlı Bekirhan Belde Belediyesi Başkanı Fırat Karabulut, 20 Kasım tarihinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) kayyum korkusuyla istifa etti.

“HDP’nin bölgemizdeki siyaseti, ailemize ve halkımıza ters düşüyor”

Karabulut'un istifa etmesine rağmen iddiaya göre ilçe kaymakamının "istifa etmen yetmez, bunu basın önünde deklare etmen gerekiyor" dediği iddia edildi. Bunun üzerine istifasını Batman'da iktidara yakınlığıyla bilinen yerel bir gazeteye verdiği demeçle duyuran Karabulut, gerekçesini ise “Genç yaşta olmama rağmen siyasete ilk kez atıldım ve başarıya ulaştım. 8 aylık süre içinde HDP’nin parti tüzüğünde çeşitli uyuşmazlıklarla karşılaştım ve HDP’nin bölgemizdeki siyaseti, ailemize ve halkımıza ters düşüyor. Örneğin Eş Başkanlık sistemine uyuşmadık. HDP’den istifa ettim. Partiyle hiçbir bağım kalmamıştır. Bağımsız olarak Bekirhan halkına hizmet etmeye devam edeceğim" demişti. HDP'nin başarısını kendi başarısı gibi gösteren Karabulut'un istifasının ardından ise 10 Aralık'ta HDP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, "Karabulut AKP’nin kayyım tehdidine boyun eğdiği için istifa etmiştir” açıklamasında bulundu. Karabulut'un istifasının ardından ilk icraatı ise önceki dönem bağımsız belediye başkanı döneminde HDP'li meclis üyelerinin önerisiyle belediyeye binasına takılan Kürtçe tabelayı sökmek oldu. Tabelanın sökülmesine tepki gösteren belediye meclis üyeleri ve Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, Karabulut’u istifaya çağırdı.

 "Bu halk ona değil bu halk HDP'ye oy vermiştir"

31 Mart Yerel Seçimleri’nde halk oylarının çoğunluğunu alarak seçilen Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, yaşananların kayyum pratiği olduğunu vurguladı. Bekirhan halkının bir kişiye değil bir halk partisine oy verdiği hatırlatmasında bulunan Sönük, "Daha seçim öncesinde eş başkanlık sisteminden tüm partinin tüzüğünü adaylar kabul etmiştir. Bu halk bir kişiye değil HDP'ye oy vermiştir" dedi. Tüm çalışmaların seçim sürecinde ve sonrasında HDP adıyla yaptıklarına dikkati çeken Sönük, "Seçim sonrası Karabulut farklı planlar içine girdi. Önce buradan bir rant sağlamaya çalıştı. Fakat biz buna izin vermedik. Amacı rant olan Karabulut ne zaman ki rant elde edemeyeceğini de anlayınca kayyum korkusuna yenik düştü. Karabulut istifa ettiğinde eş başkanlık sistemiyle uyuşmadığını belirtiyor. Karabulut gerçekleri çarpıtıyor. Gerçek o değil gerçek onun boyun eğmesidir. Gerçek onun korkusudur" dedi. Karabulut'un kendi başarısı gibi seçimleri kazandığına yönelik sözlerine de değinen Sönük, "Bu halk ona değil bu halk HDP'ye oy vermiştir" diye yineledi.

“O tabelayı Karabulut tek başına indiremez o gelen emri yerine getiriyor”

Korkusunun halen devam ettiğini vurgulayan Sönük, "Ona yukarıdan emirler geliyor. Kendisi vasıfsız bir kişidir. Menfaatleri için halkın iradesine işiyor. Bir insan bir kez yanlışa düşünce yanlışı devam ediyor. O tabelayı Karabulut tek başına indiremez o gelen emri yerine getiriyor. Bizler ise halkımızla birlikte bunu kabul etmiyoruz. Demokratik tüm hakkımızı kullanarak tabelanın yerine konulmasını sağlayacağız" diye belirtti.

 

“Kendisi kayyum politikaları karşısında diz çökmüştür”

Belediye meclis üyelerinden Recep Sunar ise Bekirhan halkının tabelayı indirmesine karşı çıktığını ve halkın öfkelendiğini dile getirerek, "Bu halkın dilinden ne istiyorsunuz. Karabulut bu halkın iradesini temsil edemez. Kendisi kayyum politikaları karşısında diz çökmüştür. Ama AKP bile onları kabul etmiyor. Çünkü AKP önce tüm Kürtlüğünü geride bırak diyor. O da ilk iş olarak tabelayı indiriyor. Kürtçe bu halkın dilidir kimse onun yasaklanmasını kabul etmez, edemez. Kimsenin bu halkı cezalandırma hakkı yoktur. Tüm demokratik hakkımızı kullanarak mücadele ederek dilimize sahip çıkacağız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum