Batman'da Özgür Basın okurlarıyla buluştu

Batman'da Özgür Basın okurlarıyla buluştu
Batman'da Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetelerinin çalışanları ve okurları bir araya geldi.

Batman'da Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetesi temsilcileri, Belediye Konferans Salon'unda okurlarıyla bir araya geldi. Toplantıya çok sayıda gazete okurunun yanı sıra BDP PM üyesi Nezir Gülcan, BDP Batman İl Eş Başkanı Serdar Atalay, Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetelerinin Batman temsilcisi Mehmet Gönül ve STK temsilcileri katıldı. Sinevizyon gösterimi ardından BDP Batman İl Eş Başkanı Serdar Atalay konuştu. Toplantıda konuşan Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetelerinin Batman Temsilcisi Mehmet Gönül, kendi basınını takip etmeyen toplumun politika yürütemeyeceğini ifade ederek, "Muhakkak bütün yurttaşlarımıza kendimizi ulaştırmalıyız. Biz ekonomik bir kaynak için mücadele vermiyoruz. Halkımızı aydınlatmak ve gerçekleri onlara ulaştırmak için mücadele veriyoruz" dedi. 
Basının dünya da 3'üncü büyük ordu oluğuna dikkat çeken Gönül, "Basın bir örgütleme, bilinçlendirme ve ajitasyon aracıdır. Bu nedenle bütün halkımız ve kurumlarımız özgür basına sahip çıkmalıdır. Bizim siyasetçi arkadaşlarımız bu gazeteleri okumuyor. Biz özgür basını okumadan da kendimizi geliştiremeyiz" diye konuştu. 

Okurlardan 'gazetelere sahip çıkın' çağrısı 

Gönül'ün konuşması ardından Emin İlçin adlı okur, eski dönemlerde ve yıllarda özgür basın yayın organlarının daha çok okunduğuna dikkat çekerek, bütün kurum yöneticileri ve yurttaşların canı gönülden gazetelere sahip çıkması gerektiğini belirtti. Şafi Bozyiğit isimli okur ise, bir halkın politikleşebilmesi için ilk önce kendi basın ve yayın organını okuması gerektiğini vurgulayarak, "Eğer politika yapmak gerekiyorsa gazetelerimizi ve köşe yazarlarımızı takip etmeliyiz" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.