Baydemir emekli maaşı istedi, 'yaşadığını ispatla' dediler

Baydemir emekli maaşı istedi, 'yaşadığını ispatla' dediler
Diyarbakır’da iki dönem belediye başkanlığı yapan Osman Baydemir’e emekli maaşı bağlanması için, kendisinin yaşadığının ispat edilmesi istendiği ortaya çıktı.

TİGRİS HABER - Medyascope’den Ferit Aslan’ın haberine göre, İki dönem Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve bir dönem Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilliği yapan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Osman Baydemir’e emekli maaşının bağlanması için kendisinden yaşadığının ispat etmesi istendi.

Hak kazandı, 2 yıldır maaş bağlanmıyor

Osman Baydemir, yaklaşık 2 yıl önce milletvekilliğinden emekli olma hakkını elde etti. Avukatları tarafından yapılan işlemlerde, bu hakkı kazanmasına rağmen emekli aylığı bağlanmadığı ortayı çıktı.

Baydemir’in avukatlarının hem aldıkları sağlık raporunu hem de yaşadığına dair yurt dışındaki resmi kurumlardan aldıkları belgeleri Sosyal Güvenlik Kurumu’na sundukları ancak bir sonuç elde edemedikleri belirtildi.

Konu ile ilgili Baydemir’in ise, yakın çevresine, halkın bu kadar sorunu varken, bu konu ile gündeme gelmek istemediğini söylediği öğrenildi.

Baydemir için kırmızı bülten talepnamesi hazırlanmıştı

Baydemir için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 17 Eylül 2020’de kırmızı bülten çıkarılması için talepname hazırlanmıştı. Kırmızı bülten formu ve iade talepnamesinde Baydemir’in İngiltere’de yaşadığı değerlendirilmişti.

Baydemir’in hakkında kesinleşmiş hapis cezası olduğu gerekçesiyle 18 Nisan 2018’de milletvekilliği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düşürülmüştü. Vekilliği düşürülmeden yurt dışına çıkan Baydemir, vekilliğinin düşürülmesi ile ilgili, “Hayırlı olsun. Temsil etmiş olduğum halkın özgürlüğüne, onurlu bir barışa kavuşmasına katkı sunmaya çalıştım. Biz her fırsatta özgürlük, eşitlik için bedel ödenmesi gerekiyorsa, halkımız yerine biz bedel ödemeye hazırız demiştik ve bunun için mücadele vermiştik. Demek ki faşizmi rahatsız etmişiz ve bundan dolayı da milletin bize verdiği bir yetki bugün gasp edildi” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum