Baydemir helallik istedi

Baydemir helallik istedi
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevini ziyaret ederek dernek başkanı ve dedelerden helallik istedi.

Gencer ARPACI

TiGRİS HABER-Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler sonrasında görev süresi dolacak olan Osman Baydemir, veda ziyaretlerine başladı. Baydemir ziyaret ettiği Pir Sultan Abdal  Kültür ve Cemevinde bulunanlardan helallik istedi. Alevi dedesi Hasan Baykut ise "Esas sizin kente hakkınız geçti, siz helal edin. Eğer Urfa'ya giderseniz orada da canlarımız var. Size desteğimiz ve taleplerimiz olacak " diyerek Alevi toplumuna kazandırdığı Cemevi için teşekkür etti.

Uzun bir süreden beri Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Osman Baydemir, Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi'ni ziyaret etti. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cafer Koluman ve yönetim kurulu üyeleri ile dedelerin hazır bulunduğu görüşmede, Baydemir, belediye başkanlığı görevinin sonuna geldiğini belirterek helallik istedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cafer Koluman da Baydemir'e "Çiçek gibiydiniz" diyerek bir demet çiçek verdi. "Diyarbakır'ın çok kültürlü, çok inançlı yapısına hizmet kalitenizle çıtayı çok yükselttiniz. Sizden sonra da bu hizmetin devam edeceğine inancımız tamdır" diyen Koluman, "Kentin çok kültürlü özelliği daha da görünür oldu. Hızır bundan sonraki yolculuğunuzda yardımcınız olsun" dedi.

Dernek yöneticileri ve dedeler Baydemir'i alkışlarla uğurladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.