Baydemir, her kesimle helalleşmeye devam ediyor

Baydemir, her kesimle helalleşmeye devam ediyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Suriçi’nde tarihi Babatlı Çay Ocağı’nda melelerin, hafızların erbane ile söyledikleri ilahi ve kasidelerini dinledi, çiğ köfte yiyerek helalleşti.

Suriçi’ndeki tarihi Çarşiya Şeviti’de Hacı Aziz Babatlı’ya ait Babatlı Çay Ocağı’nda, melelerin, hafızların buluşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de katıldı. 10 yıllık hizmet döneminin sonuna geldiklerini belirten Baydemir, bu süre içinde mutlaka eksikliklerinin olabileceğini belirterek halellik istedi. Halkın hizmetinde olduğu süre boyunca hem kalbinin hem de belediyenin kapısının hep açık olduğunu, kentin her inanç ve kültürüne hizmet için çalıştıklarını belirten Baydemir, “Hizmet ne kadar onurlu ise, sorumluluklarımız bir o kadar ağırdı. Allah’a şükürler olsun ki son dönemde kentte yeni bir fikir ve yeni bir kuşak gelişiyor. Bu yeni fikir ve kuşak daha vicdanlı ve geçmişin tüm kötülüklerini reddediyor” dedi. Baydemir, dil, kültür ve kimlik kadar inancın da önemli olduğunu vurgulayan Baydemir, bugünkü kuşağın bunları birlikte ele aldığını söyledi. Baydemir, Kürtlerin Ortadoğu barışında kilit rolde olduğunu belirterek, Kürtler kendi dilleri olan Kürtçenin yanı sıra Türkçe, Arapça ve Farsça bildiğini bunun da büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

Daha sonra Hafız İsa, Melaye Cizîrî’den beyitler okudu. Mehmet Engin ve Mahmut Hoca’nın erbaneleri eşliğinde hafızlar ilahiler, kasideler okudu. Çay Ocağı sahibi Hacı Aziz Babatlı’nın çiğ köfte ikram ettiği ziyarette, Baydemir’e bundan sonraki hayatında başarılar dilendi.

baydemir-3.jpg

baydemir.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.