Bayram tatili bitti, turist akını devam ediyor

Bayram tatili bitti, turist akını devam ediyor
 Özel Haber
Diyarbakır’a 9 günlük Bayram tatili bitmesine rağmen gruplar halinde turistler gelmeye devam ediyor.

Ramazan YAVUZ-ÖZEL HABER

TİGRİS HABER - Diyarbakır’a 9 günlük Bayram tatili bitmesine rağmen gruplar halinde turistler gelmeye devam ediyor. Tarihi Sur ilçesindeki ana mekânların yanı sıra turist kafileleri büyük bölümü terk edilmiş olan Lalebey ve Ali paşa sokaklarında da artık gruplar halinde geziyor.

ali-pasada-turist-akini-2.jpegRamazan bayramında yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde Bayram tatili bitmesine rağmen ziyaretçi akını devam ediyor.

ali-pasada-turist-akini-1.jpeg

Yerli ve yabancı turistler Sur içindeki Hz. Süleyman, İçkale, Ulucami, Surp Giragos Ermeni Kilisesi, Keldani Kilisesi, Hasanpaşa Hanı ve Dört Ayaklı minare gibi ana mekânların yanı sıra en büyük mahallelerden olan ancak kentsel dönüşüm nedeniyle sakinlerinin yıldan yıla boşalttığı Ali Paşa ve Lalebey mahallelerinde de gruplar halinde görülmeye başlandı. Lalebey ve Ali Paşa mahalleleri tarihleri boyunca ilk kez bu denli turist görüyor.

ali-pasada-turist-akini-4.jpeg

Halen bazısı bakımsızlıktan harap hale gelmesine rağmen birçok tarihi evin bulunduğu Lalebey ve Alipaşa mahallelerini gezen turistler Sur’un tarihi sembollerinden biri olan Meryem Ana Süryani Kadim kilisesi’ni de ziyaret ediyor. Sur’u bilen rehberler eşliğinde gezen turistler, Diyarbakırlıların Küçe dediği sokaklarda bol bol hatıra fotoğrafı ve videolar çekiyor. Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde halen yaşayan aileler sokaklarında ilk kez bu denli turist görmenin şaşkınlığını yaşıyor.

ali-pasada-turist-akini-5.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum