Bayram yok gözaltı var!

Bayram yok gözaltı var!
Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki yürüyüş alanına geldi. İstanbul Saraçhane Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısı ile erken saatlerde güvenlik önlemleri alınırken, alanda toplanmalar başladı.

TİGRİS HABER - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen konfederasyon, sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri Saraçhane'de toplanmaya başladı.

Alana girmek isteyen vatandaşlar, üst aramasından geçirildi. Valiliğin kararıyla yasaklanan Taksim Meydanı'na yürüyüş noktaları ise bariyerler ve TOMA araçlarıyla kapatıldı.

CHP Gençlik Örgütünün "Kırılsın Zincirler Özgürleşsin İşçiler" pankartı çevresinde toplanmalar oluyor. Saraçhane Meydanı'nda şu an CHP'nin ve DİSK'in otobüsü bulunuyor. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu erken saatlerde Saraçhane Meydanı'na geldi

sar1-001.jpeg

1 MAYIS'TA 42 BİN POLİS GÖREV YAPIYOR

1 Mayıs kutlamalarına kapatılan Taksim'de ilk eylem üniversite öğrencilerinden geldi. Gençlik Komiteleri isimli grup, İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarından yürüyüşe geçti. Polis müdahalesiyle karşı karşıya kalan gençler, gözaltına alındı.

istanbul-taksim-meydanina-cikmak-istey-47559-1.jpg

BAYRAM YOK, GÖZALTI VAR

Gençlik Komiteleri isimli grup, Taksim Meydanı'na çıkma amacıyla İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarından yürüyüşe geçti. Polis müdahalesiyle karşı karşıya kalan grup üyeleri, gözaltına alındı.

istanbul-sislide-taksime-yurumek-ist-47581.jpg

BEŞİKTAŞ'TA GÖZALTILAR

Buluşma yeri olarak Beşiktaş'ı belirleyen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri polis müdahalesiyle karşılaştı. HPK üyeleri gözaltına alındı. 21 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

TAKSİM'DE GÖZALTILAR

Taksim’e çıkmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik SODAP ve Gençlik Meclisleri üyesi grup Şişli'de polis ekipleri tarafından durduruldu. Sloganlar atan grup üyeleri gözaltına alndı.

istanbul-sislide-taksime-yurumek-ist-47581-1.jpg

DOLAPDERE'DE GÖZALTI

Dolapdere’den Taksim’e yürüyen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’ndan gençler, polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

istanbul-da-1-mayis-ablukasi-taksim-e-cikan-yollar-kapatildi.webp

BAKAN YERLİKAYA 1 MAYIS GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sabah erken saatlerde Vatan Caddesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü binasına geldi. İstanbul genelinden yansıtılan 1 Mayıs görüntülerini izleyerek talimat verdi.

istanbul-sislide-taksime-yurumek-ist-47581-2.jpg

'ÇATIŞMA İSTEMİYORUZ' ÇAĞRISI

Özgür Özel ve Ekrem İmaoğlu Saraçhane'de basınla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, "Çatışma olsun istemiyoruz" diyerek sözlerine devam etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane'de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kaba kuvvetle sandığa giden iktidar gitgide sona yaklaşan iktidardır. Özgürlükleri gözettiğimizde demokratik bir ülke oluruz. Taksim'e doğru hareket ediyor olması bu halkın önemli bir kazanımıdır. Umarım polisin müdahale etmediği yaralanmaların olmadığı bir gün olur. Taksim tam olarak özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. İçişleri Bakanımız güvenlik önlemlerini gerekçe sundu ne yazık ki. Siz polisle Taksim'i koruyorsanız sizin egemenliğiniz polis egemenliğine bağlıdır. Bu vakitten sonra da içişleri Bakanı ile bir şey konuşmaya gerek yok.

5e03d5b0-6690-4b19-8056-5c4bd3adc809.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasında ise şu sözler yer aldı:

''Son 5 yıldır Saraçhane hak arama noktasına dönüştü. Bugün de ne yazık ki bir hak arama meydanına döndü burası. Saraçhane'de hak arama çalışmaları her zaman başarıyla sonuçlanmıştır Bir gün Taksim de açılacak. Umarım hukuka uygun davranarak böyle bir bayramı yok saymaktan vazgeçerler. Saraçhane'de beş yıldır halk ne dediyse o oldu bugün de umarım öyle olur.''

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.