Bayramda Bunaltıcı Sıcaklara Veda: Serinlik Geliyor!

Bayramda Bunaltıcı Sıcaklara Veda: Serinlik Geliyor!
Türkiye genelinde etkisini sürdüren bunaltıcı sıcaklar, Kurban Bayramı'nda yerini daha serin ve mevsim normallerine yakın hava koşullarına bırakacak.

TİGRİS HABER - Türkiye genelinde etkisini sürdüren bunaltıcı sıcaklar, Kurban Bayramı'nda yerini daha serin ve mevsim normallerine yakın hava koşullarına bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, bayram tatili süresince beklenen hava sıcaklıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerine Dönüyor

Şu anda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde seyrettiğini belirten Cengiz Çelik, bu durumun hafta sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Çelik, "Cumartesi ve pazar günleri Karadeniz üzerinden gelecek serin ve yağışlı hava ile sıcaklıkların 4 ile 6 derece azalmasını bekliyoruz. Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerine yaklaşacak" dedi.

Bölgesel Yağış Uyarıları

Çelik, yağışlara ilişkin de uyarılarda bulundu. "Cuma günü Marmara ve Batı Karadeniz'de, cumartesi günü ise Marmara'nın doğusu ve Karadeniz Bölgesi genelinde sağanak yağış geçişleri olacak. Pazar gününden itibaren Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde aralıklarla yağış geçişleri göreceğiz" şeklinde konuştu.

Batı ve Güney Bölgelerinde Az Bulutlu Hava

Çelik, gelecek hafta kuzey ve doğu bölgelerde aralıklarla yağış geçişlerinin devam edeceğini belirterek, "Batı ve güney bölgelerimiz çoğunlukla az bulutlu ve açık geçecek. Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında olacak. Yer yer mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde seyredecek" dedi. Çelik, kuvvetli yağış beklenmediğini, ancak Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yerel yağışların görülebileceğini ekledi.

Büyük Şehirlerde Hava Durumu

Cengiz Çelik, büyük şehirlerde beklenen sıcaklık değişimlerine de değindi. "Ankara'da hafta sonundan itibaren 5-6 derecelik bir düşüş bekliyoruz. İstanbul'da en yüksek sıcaklıklar hafta sonunda 27-28 dereceye düşecek. İzmir'de ise şu an 42 derece olan sıcaklık, hafta sonu 35-36 derecelere inecek" dedi.

Güncel Bilgiler İçin Takipte Kalın

Kurban Bayramı süresince hava durumu ile ilgili güncel bilgilerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi raporlarında yer alacağını belirten Çelik, "Perşembe ya da cuma günü yayınlanacak bayram raporundan güncel bilgileri takip etmekte fayda var" diye konuştu.

Türkiye genelinde bayram tatilinde hava sıcaklıkları ve yağış durumuna dair uzmanların yaptığı bu açıklamalar, tatil planları yapacak vatandaşlar için önemli ipuçları veriyor. Hava durumu ile ilgili en güncel bilgiler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporlarını takip etmek önemlidir. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.