BDP heyetinin DTSO ziyareti

BDP heyetinin DTSO ziyareti
BDP Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkan Adayı Fırat Anlı ve beraberindeki BDP’li heyet, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Fırat Anlı, beraberinde BDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zübeyde Zümrüt ve Mehmet Emin Yılmaz ile BDP İl Yönetimi Üyesi Şaban Turhan ile birlikte DTSO’ya ziyarette bulundu. DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar ve Meclis Başkanı Celalettin Birtane ile Başkan Yardımcıları Şilan Elmas ve Metin Aslan’ın yanı sıra yönetim kurulu ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Yaklaşan yerel seçimlerde gösterecekleri adayları büyük oranda deklere ettiklerini belirten BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, ‘Bu seçimler Kürt halkı açısından sıradan bir seçim değil, bir referandumdur. Bunu esas alarak seçim çalışmalarımızı yürüteceğiz. Türkiye’ye örnek olacak bir seçim olmasını hedefliyoruz’ dedi.

Anlı: Büyükşehir belediyesi bir anlamda bir yerel parlamentonun işlevine kavuşacak.
BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Fırat Anlı ise, Diyarbakır için çalışan herkesle geçmişte olduğu gibi gelecekte de bir çok platformda birlikte çalışmanın kendileri için onur olduğunu dile getirerek, ‘Uyguladığımız eş başkanlık sistemi, gerek kadın temsiliyeti, gerek demokrasi ve gerekse de katılımcılık açısından bir ilk olacaktır. Kadına dönük ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına Diyarbakır’ın bu şekilde bir öncülük yapması önemlidir’ dedi.
Bireysel kapasiteleri zorlayarak, kişisel meziyetlerle değil, herkesin katılımcılığını esas alarak çalışma yürütmek istediklerini belirten Anlı, ‘Çünkü Amed, büyük bir birikime sahiptir ve buna layık olmanın yolu hep birlikte sınırlarımızı zorlayarak çalışmaktan geçiyor’ şeklinde konuştu.
Yeni büyükşehir yasasıyla yetki ve görev alanının arttığına da değinen Anlı, ‘Bu yeni tabloda büyükşehir belediyesi bir anlamda bir yerel parlamentonun işlevine kavuşacaktır. Bu nedenle Ticaret Odası ve diğer tüm sivil toplum kuruluşları ile yakın bir iş birliği içinde olacağız’ dedi.

Sayar: Bu kadar bedel ödeyen halkımıza yaraşır bir yaşam standardı oluşturmak için üzerimize büyük görevler düşüyor.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar ise yerel yönetimlerin gün geçtikçe güçlendiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Bu güçlenme, kurumların işbirliklerinin önemini arttırıyor. İnsanlarımız çok büyük acılar çektiler. Bu kadar bedel ödeyen halkımıza yaraşır bir yaşam standardı oluşturmak için üzerimize büyük görevler düşüyor. Sosyo-ekonomik kalkınmada belediye ve oda olarak bir arada olmamız çok önemlidir. Biz üzerimize düşen görev ve sorumluluklara hazırız. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.’

DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane de seçimlerin önemine vurgu yaparak, kendi kendini yönetme isteğinin tüm dünyaya gösterilmesi açısından bu seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi.
Diyarbakır’ı ve bölgeyi zenginleştirmek için çeşitli projeler geliştirdiklerini söyleyen Birtane, ‘Diyarbakır’ı Lojistik üs merkezi, uluslararası havaalanı ve gümrüğe kavuşturmak için çalışıyoruz. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi de kalkınma konusunda çok önemli bir yere sahiptir’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.