BDP Rojava ve Roboski için alanlara çıkıyor

BDP Rojava ve Roboski için alanlara çıkıyor
BDP, Rojava halkıyla dayanışmak amacıyla 22 Aralık'ta Nusaybin ve Cizre'de miting düzenleyecek.

DİYARBAKIR - BDP Genel Merkezi, 22 Aralık günü Rojava halkıyla dayanışmak ve "utanç duvarı"na protesto etmek amacıyla Cizre ve Nusaybin'de miting gerçekleştirme kararı aldı. BDP, ayrıca 34 yurttaşın yaşamını yitirdiği Roboski katliamının yıldönümünde kitlesel bir anma programı gerçekleştirilerek, Aydın Erdem, Halil İbrahim Oruç, Medeni Yıldırım, Ethem Sarısülük, Mehmet Reşit İşbilir, Veysel İşbilir, Bemal Tokçu ve Roboskili çocukları anmak, mücadelelerini büyütmek ve faillerinin açığa çıkartılmasını talep etmek için 28 Aralık'ta Roboski'de anma etkinliği düzenleyecek. BDP eş genel başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katılacağı anma ve mitingler için bölge kentlerinde de çalışmalar başladı

Rojava halkıyla dayanışmak ve örülen "utanç duvarı"na karşı 22 Aralık'ta Cizre ve Nusaybin'de olacaklarını dile getiren Pekgöz, "Kuzey Kürdistan" halkının Rojava devrimine dönük desteğinin, devrimi boğmaya çıkaran AKP hükümetinin politikalarını boşa çıkardığına dikkat çekti. AKP hükümetinin Rojava'da Kürt halkı öncülüğünde gelişen sürece "Kuzey Kürdistan" halkının verdiği desteği engellemeye dönük bir çaba içerisinde olduğunu söyleyen Pekgöz, AKP'nin bu politikalarının "ikiyüzlü" bir politika olduğunu belirtti. AKP'nin bu politikalarının Kürt halkı tarafından iyi tanındığını ifade eden Pekgöz, "Bu politikalar bizler için bir anlam ifade etmediği çok iyi bilinmektedir. Halkımız bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Rojava halkının yanında yer almaya devam edecek, desteğini esirgemeyecek. Herkes sunî sınırların Kürt halkını fiziki olarak bölse bile yüreklerini ve beyinlerini bölemeyeceğini bir kez daha görecek" diyerek, bunun Cizre ve Nusaybin'de gerçekleşecek olan mitinglerle bir kez daha ortaya konulacağını belirti. 

'Katliam aydınlatılıncaya kadar elimiz hükümetin yakasında' 

Roboski'de 28 Aralık 2011'de gerçekleşen katliamın ikinci yıldönümünde, katliamı unutturmamak ve faillerin açığa çıkartılması için kitlesel olarak Roboski'de olacaklarını belirten Pekgöz, "Katliamın gerçekleşmesinin ardından hükümet verdiği sözleri sözlerini yerine getiremeyip, sorumluları ortaya çıkarmak için ciddi bir çaba sarf etmemiştir. 34 yurttaşımız Roboski'de planlı ve bilinçli bir şekilde katledildi. Bugüne kadar hükümet katliamın aydınlatılması noktasında üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmedi" dedi. Pekgöz, katliamın ikinci yıldönümünde Roboski halkının kanayan yarasının bir an önce sarılması için devletin ve hükümetin bir çaba içerisinde olmalarını halk olarak haykırmak için Roboski'de olacaklarını belirtti. "Roboski katliamı aydınlatılıncaya kadar hükümetin yakasından elimizi çekmeyeceğiz" diyen Pekgöz, yeni katliamların yaşanmaması ve devlet tarafından gerçekleştirilen katliamların faillerin açığa çıkartılması için tüm duyarlı kesimleri Roboski'deki anma programına çağırdı. 
BDP, geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Kürt siyasetçi Şerafettin Elçi için de 27 Aralık'ta Cizre'de mevlit ve anma programı gerçekleştirecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.